consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Alexandru Alina Florentina – Psihoterapeut integrativ – Bucuresti

Alexandru Alina Florentina – Psihoterapeut integrativ – Bucuresti

Alexandru Alina Florentina – Psihoterapeut integrativ – Bucuresti

:
: „Fa Rai din ce ai!” este esenta unei vieti echilibrate, traite in prezent, cu accent pe resursele interioare.
: BUCURESTI
: Bld. Unirii nr. 17
: 0755.060.091

Detalii activitate

De cand ma stiu, mi-au placut oamenii si povestile. Am fost mai intai jurnalista, apoi am devenit psihoterapeut. Tot parcursul meu in viata m-a pregatit sa fiu alaturi de oameni si sa ii ascult. Ma simt onorata de fiecare data sa beneficiez de increderea celui din fata mea, care isi deschide larg portile sufletului si ale mintii si imi dezvaluie fiinta sa, in toata complexitatea, cu relatiile, amintirile, emotiile, gandurile, visele si planurile sale de viitor. Sunt profund recunoascatoare ca pot fi ghidul lui catre o intelegere mai profunda a Sinelui sau autentic si catre o conectare mai puternica cu vitalitatea si creativitatea lui.

„Fa Rai din ce ai!” este esenta unei vieti echilibrate, traite in prezent, cu accent pe resursele interioare. Insa, de cele mai multe ori, ne deconectam de aceste resurse si ne blocam in tipare disfunctionale de gandire, simtire si comportament. Ne compromitem relatiile si sanatatea fizica si mentala si nu mai stim cine suntem si ce vrem de fapt. Suferintele acumulate de-a lungul timpului si neintegrate incep sa ne incetineasca. Sunt ca niste poveri pe care le-am dus cu noi atatat timp, incat au devenit parte din noi. Ca sa ne protejam sa simtim durerea interioara, am dezvoltat mecanisme de aparare dintre cele mai variate, care acum nu ne mai folosesc si care ne ingreuneaza viata.

Cred cu toata taria ca avem, cu totii, o parte sanatoasa, care ne va ajuta sa razbatem printre greutati. Este acea luminita din intuneric, acea cautare a sufletului, acel ecou din trecut, care ne pune fata in fata cu noi insine pentru a constientiza cine suntem cu adevarat. Cunoasterea de sine este cea mai dificila cunoastere pe care o poate obtine o persoana, insa merita din plin sa depunem acest efort. Odata ce vom face acest lucru, vom putea lua cele mai bune decizii pentru noi. Odata ce vom lua contact cu adevaratul Sine, vom putea sa traim o viata implinita. Dar daca nu ne cunoastem cu adevarat si detinem o parere gresita despre ceea ce este bun pentru noi, ne vom petrece toata viata alergand dupa lucruri si persoane care nu ne vor face fericiti, chiar daca le obtinem. Fara o identitate clara si autentica, vom avea o vointa slaba si confuza.

E important nu numai sa ne cunoastem pe noi insine, ci si sa ne recunoastem pe noi insine in ceilalti si sa ne intindem unii altora o mana de ajutor. Poate asa vom fi cu adevarat fericiti!

Studii si formare:

2017-2019 – Formare de baza in psihoterapie, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

2016-2019 – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Spiru Haret, Bucuresti.

2006-2008 – Master Campanii de Comunicare in Relatii Publice si Publicitate, Universitatea din Bucuresti.

2001-2005 – Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti.

Studii suplimentare, conferinte si workshop-uri:

19 octombrie 2019 – Curs de consiliere de cuplu si psihosexologie, Confident Business Training. Trainer: Elena Cozma, Psihoterapeut.

19-20 aprilie 2019 – Conferinta „Stres, Anxietate si Depresie (S.A.D.)”, editia a VII-a, Houston NPA.

12-16 martie 2018 – Conferinta “Creierul in bolile psihice”, in cadrul Brain Awareness Week, Spitalul de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos”.

11-12 mai 2018 – Conferinta „Stres, Anxietate si Depresie (S.A.D.), editia a V-a – Managementul de caz al pacientului psihiatric”, Houston NPA.

03 martie – 17 iunie 2018 – Curs de formare profesionala continua “Sisteme de evaluare si interventie in Psihoterapia Integrativa pentru copii si adolescenti”, Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, Bucuresti.

9-10 decembrie 2017 – Cursul de Initiere si Instruire in Psihologia Sportului, Asociatia pentru Psihologia Sportului, Bucuresti.

20 noiembrie 2017 – Conferinta “Mintea obsesiva: intelegerea si tratamentul tulburarii obsesiv-compulsive”, Scuola di Psicoterapia Cognitiva (SPC, Roma), Asociatia Romana de Terapie Comportamentala si Cognitiva (ARTCC, Bucuresti) si Editura Academiei Romane, Bucuresti.

24 – 26 februarie 2017 – Curs de specializare acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) “Consilier pentru dezvoltare personala (Life Coach)”, Confident Business Training. Trainer: Elena Cozma, Psihoterapeut.


  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile