consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.
Lita Mariana – Psihoterapeut – Targoviste

Lita Mariana – Psihoterapeut – Targoviste

Lita Mariana – Psihoterapeut – Targoviste

:
: Psihoterapia de familie te ajuta sa ai familia pe care ai visat-o, in care copiii pot creste fericiti si cu o stima de sine crescuta.
: Targoviste
: Str. Radu de la Afumati nr. 3
: 0720.046.801

Detalii activitate

Membru al Colegiului Psihologilor din Romania cu drept de libera practica in:

  • Psihoterapie familiala, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;
  • Masterand in Interventii Fundamentale in Dezvoltare Personala si Psihoterapie.

Competente profesionale de specialitate:

  • Interventie psihologica specifica unei metode psihoterapeutice;
  • Psihoterapie individuala si de grup, a copilului, familiei si adultului cu aplicatie generala, inclusiv in genetica, sarcina, educatie, trauma, adictii;
  • Asistenta psihologica a victimei si agresorului;
  • Interventie psihologica prin care se modifica mecanismele psihologice implicate in sanatate, dezvoltare si tulburare/boala mintala, autocunoastere si dezvoltare personala;
  • Controlul factorilor psihologici implicati in sanatate si boala, prevenirea patologiei.

Psihoterapia de familie:

Uneori, lucrurile nu sunt asa cum ni le dorim noi si atunci cand un membru al familiei sufera si ceilalti membri din familia respectiva sunt afectati din punct de vedere emotional, intr-o anumita masura.
Daca in familia ta a aparut o problema, unul din cei dragi ai tai trece printr-o suferinta, iar tu te simti blocat, simti ca totul te copleseste, te simti neputincios in fata atator probleme, simti ca ai incercat absolut toate solutiile, dar fara aparitia unui rezultat pozitiv, sau daca tu insuti te confrunti cu o situatie dificila, relatia de cuplu nu mai este armonioasa, la serviciu este foarte multa tensiune, multe sarcini de indeplinit intr-un timp foarte scurt, te simti lipsit de energie, epuizat, lipsit de motivatie, nu mai gasesti placerea de a face lucruri care alta data iti aduceau satisfactie, sau din contra, in ultima perioada a aparut o stare de neliniste, nervozitate, lipsa de rabdare, simti ca-ti este tot mai greu sa te mobilizezi, sa gasesti resurse pentru a face fata situatiei, sau poate ai nevoie de autocunoastere, sa te descoperi pe tine, de dezvoltare personala, sa devii ceea ce iti doresti, mai increzator in fortele proprii si in reusite, lasand in urma tot trecutul apasator, daca te regasesti intr-una din aceste situatii, impreuna putem gasi solutii pentru problemele aparute in viata ta, impreuna putem descoperi resursele si abilitatile necesare, aflate momentan in stare de latenta, care te vor ajuta sa depasesti dificultatea respectica.
Familia este nucleul societatii, este locul unde se contureaza personalitatea, se invata negocierea, cooperarea, sprijinul reciproc, competitia si atasamentul. In cadrul familiei, alaturi de parinti, copiii experimenteaza o serie de trairi care-si vor pune amprenta de cele mai multe ori in viitoarele lor alegeri.
Unul din obiectivele terapiei de familie este de a ajuta familia sa-si schimbe structura prin alterarea granitelor, regruparea subsitemelor, prin schimbarea pattern-urilor disfunctionale si prin crearea unei structuri ierarhice eficiente, astfel incat, parintii sa fie cei care exercita pozitia de conducere. De cele mai multe ori familiile folosesc doar o mica parte din gama completa de patter-uri comportamentale posibile, iar interesul terapeutului este sa descopere pattern-urile alternative, cele aflate in stare de latenta, care sa faciliteze restructurarea familiei. Familia este observata din perspectiva circulara, punand in evidenta complementaritatea.
Astfel, intr-o familie armonioasa, in care parintii joaca rolul celor doi arhitecti care mentin echilibrul familiei, se pot cladi copii puternici, increzatori in fortele proprii, copii cu o stima de sine crescuta, care ii va ajuta sa devina adulti autonomi.


  • Lasa un comentariu
  • Trimite mesaj privat
Pentru a trimite mesaje private trebuie sa aveti un cont si sa fiti logat.
Inregistrarea dureaza 1 minut, este gratuita si va faciliteaza primirea pe mail a raspunsurilor terapeutilor contactati.
Alternativ, puteti sa lasati un mesaj apasand butonul "Lasa un comentariu" de mai sus.

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed