consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt un baiat de 20 de ani si as dori sa stiu ce sa fac ca sa nu mai fiu timid.

Terapeuti RO 5:31pm Oct 18
Buna, sunt un baiat de 20 de ani si as dori sa stiu ce sa fac ca sa nu mai fiu timid. De exemplu: cand sunt intr-o situatie mai stanjenitoare devin rosu la fata, sau chiar si cand conduc si cineva se uita la mine tot incerc sa nu gresesc ceva si chiar atunci se intampla sa gresesc. Cand zic un banc sau deschid o discutie si ma urmaresc mai multe persoane devin agitat cand vad ca toti se uita la mine. La fel si cu fetele, cand vorbesc chiar si pe facebook inima imi bate si imi tremura mainile. As dori sa am mai mult curaj, sa nu mai fiu asa timid. Ce credeti ca as putea face?

Roxana Agafitei 6:07pm Oct 18
Ai putea incepe prin a gresi, cat mai mult, cat mai bine :) si apoi, dupa ceva vreme, daca mai e nevoie, sa mergi si la un terapeut :)

Dorin-Mihail Agapie 6:15pm Oct 18
Reacțiile fiziologice (bătăi ale inimii, tremurături ș.a.) sunt normale când ne aflăm în momente stresante.

Se pare (din ce spui tu) că ajungi la nivelul la care stresul devine problematic mai repede decât ți-ai dori. Un psiholog s-ar putea folosi de tehnici și metode prin care să te provoace să-ți înfrunți aceste temeri de a fi privit/ascultat și de a nu greși în fața altora (deși, greșeala este normală și ea) astfel încât să observi (prin propria experiență) că nu este nimic catastrofal. Da, știu, pare ușor de zis, dar mai greu de făcut. Sunt de acord, dar cu practică și cu ajutorul unui specialist vei putea diminua (dar nu vei putea elimina total… ca să avem scopuri realiste) aceste aspecte menționate de tine.

O zi frumoasă, :)


Adrian Isacianu 6:52pm Oct 18
Ca sa nu mai fi timid nu poti face altceva decat sa nu mai fi timid.

Psiholog Focsani 7:45pm Oct 18
Te poti expune gradual la situatii care iti provoaca aceasta stare.

Florentina-Daniela Ion 7:57am Oct 19
Sa te rogi tot timpul..

Adrian Isacianu 9:18am Oct 19
Pai daca se roaga tot timpul cand isi mai gaseste timp sa spuna bancuri?? :)

Andra Niță 8:58pm Oct 20
Încearcă să pui problema în felul următor: Și ce se-ntâmplă dacă greșesc? Ce pățesc când se uită alții la mine? Te mânâncă cineva? Te bate careva? Îți face cineva vreun rău? Oamenii din jurul tău sunt foate bine și poate habar n-au de ceea ce simți. Sunt și ei oameni la fel ca tine, fiecare cu "păsărelele lui." Fii liber în propria viață! Oamenii vin și trec, așadar de ce lași ca disconfortul tău vizavi de ei, (de ceea ce Tu crezi că ar crede ei dar de fapt ei nu zic ce crezi tu că ar spune….bla, bla) să persiste, să te macine pic cu pic? Până la urmă ți-e teamă să nu greșești, să nu fi judecat greșit, să nu pari vulnerabil pentru a nu fii respins? De către cine? De către oameni? Mereu se va găsi un nod în papură și poți fi criticat. Ridică-ți valoarea de sine! Vei reuși să depășești această situație . :)

Taugner Lucian 8:49am Oct 21
Problemele prezentate de tine sunt de anxietate sociala. Rxpunerea gradata, precum si retsructurarea cognitiva sunt extrem de utile, insa, ai nevoie de un psiholog/psihoterapeut care sa coordoneze interventia ca sa intelegi ce se intampla cu tine in acele momente. Altfel, daca le faci singur nu vei gasi raspunsuri si risti sa te mentii in aceasta stare.

Catalin Lazar 8:38pm Oct 21
Florentina-Daniela Ion, am o curiozitate, ce anume concret propui sa se roage?

Cris Coco 10:55am Oct 27
Catalin Lazar:))))))))))))))


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile