consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt divortata de un an, iar fostul sot a fost timp de 18 ani agresiv verbal si are probleme cu alcoolul, dar ma afecteaza daca aud ca vrea sa aiba o relatie cu alta femeie. Cum credeti ca ar trebui sa procedez ca sa nu ma mai intereseze?

Terapeuti RO 10:31am Feb 26
Mesaj:
Buna ziua,ma numesc Angela .Sunt divortata de un an, am o fata majora ,un serviciu foarte bun dar cu toate acestea nu pot trece traumele divortului cu toate ca acestea s-a incheiat amiabil.Inca ma afecteaza faptul ca am divortat desi fostul sot a fost timp de 18 ani agresiv verbal(cu mici pauze) si are probleme cu alcoolul.Au fost si perioade frumoase in casnicia noastra, dar ma afecteaza daca aud ca vrea sa aiba o relatie cu alta femeie.Cum credeti ca ar trebui sa procedez,sa nu ma mai intereseze decat viata mea si a copilului meu?

Botezat Radu 10:49am Feb 26
ma gandesc ca sunt foarte multe ‘amestecate’ in acest moment in dvs. Daca ati putea, preferabil ar fi sa faceti niste sedinte de psihoterapie in care sa ‘insirati’ tot ce este in interior. Va putem explica teoretic multe pe acest grup dar nu se compara cu relatia terapeutica. Succes ;)

Oltean Loredana 11:09am Feb 26
Buna ziua! Din ceea ce spuneti se pare ca ati avea nevoie de dezvoltare personala si va recomand sa cititi si despre Sindromul Stockholm, cate ceva. Ideea nu este sa va intereseze doar viata dv si a copilului, ideea este ca, din contra, ar fi de dorit o deschidere din partea dv, ar fi bine venit un gen de viata sanatos, in care sa aveti prieteni, relatii cu diverse persoane de prietenie, amicitie, in care sa va simtiti vie, plina de viata, sa simtiti ca apartineti lumii intregi, dar in primul rand ca va apartineti dv insiva, ca sunteti stapana pe propria viata si pe tot ceea ce reprezentati ca fiinta. In relatia din care ati iesit ati dezvoltat, probabil si o dependenta nesanatoasa, pe care acum nu stiti cum sa o gestionati, din pacate. Are si timpul un cuvant de spus, a trecut doar un an, mai aveti nevoie de timp, exista o perioada care se numeste trauma doliului in care oamenii au nevoie de timp sa-si planga suferinta in legatura cu oamenii care ies din viata lor. Cateva sedinte de psihoterapie v-ar ajuta sa intelegeti ce fel de relatie ati avut, cum stati acum si ce ar fi de dorit sa schimbati la dv si viata dv. Succces!

Dorinel Dumitru 1:45pm Feb 26
Dar tu ce probleme ai avut Angela pe timpul celor 18 ani ? Vad ca la cel care ti a stat alaturi atata timp ai descoperit niste probleme, dar tu poti sa spui cu sinceritate care au fost problemele tale ? Nu cumva exista o legatura intre problemele acesttea ale lui si ale tale ? Hai, curaj, fii sincera !


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile