Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Stiti cumva daca in România exista programe gratuite de psihoterapie?

Nico P. Menic 2:23pm Jan 19
Hello știți cumva daca exista programe in România de psihoterapie gratuite, pt persoanele fără nici un venit si fără asigurare …cum sunt programele din Anglia ?

Vlady Popa 6:06am Jan 20
În Anglia se dau pacienților bani de taxi pt drumul către și de la spital acasă… aici asigurații trebuie să-și cumpere inclusiv leucoplastul:)) Oare există psihoterapeuți cu suficientă mâncare în cămară?

Nico P. Menic 6:49am Jan 20
da aparent la noi sanatatea mentala este numai pentru cei care isi permit sa o cumpere… restul…n-au decat sa sufere …si ne intrebam dc am avut atatea tentative reusite in ultimul timp la metrorex … oare de ce?!?!

Botezat Radu 7:34am Jan 20
nu va dezaprob, dar exagerati. Psihoterapia si de altfel mai toate domeniile medicale (terapeutice) sunt o responsabilitate foarte mare pt practicanti. Sa nu mai spunem investitia de timp, bani, energie si multe altele carora ne supunem pentru a putea ajuta chiar pe cei foarte putini. Eu ofer consiliere gratuita tuturor pacientilor de la cabinet, desi nu sunt platit de nimeni pt asta, dar psihoterapia presupune un schimb, mutualitate. Este drept ca sistemul medical din Romania nu este adecvat nevoilor cetatenilor sai, dar asta nu inseamna ca nu se poate si ca nu sunt oameni (destul de multi) care fac mai mult decat ‘fisa postului’. In afara de asta, specialistul nu este de vina pt drama (de obicei evitabila) a fiecarui pacient/client) – daca ai stat nu stiu cat timp pana ti-a cazut maseaua de frica dentist, iar acesta iti cere o suma considerabila ca sa ‘te vindece’, atunci este vina ta. Programele de care vorbiti, din strainate, sunt sustinute prin diverse metode si fonduri… nu se fac in fiecare zi si pt intreaga populatie, etc. Nimeni nu poate sa traiasca din aer, din pacate

Adrian Isacianu 7:40am Jan 20
Parca am fi in evul mediu in comparatie cu altii, dar ne si place al dracului sa stam acolo. Titlul inmului national ar trebui schimbat in “Dormi romane, dormi!”.

Nico P. Menic 7:50am Jan 20
bun, si o persoana care sufera de niste afectiuni emotionale destul de grave dar nu are asigurare medicala, nu are nici un venit stabil si nici medic de familie, unde trebuie sa apeleze si ce ar trebui sa faca? Domnul Botezat Radu

Botezat Radu 7:50am Jan 20
foarte bine spus… eu am decis sa fac… sa ii incurajez pe altii sa faca… orice numai inainte sa fie. Multi asteapta ‘sa se schimbe ceva’ fara sa se mobilizeze singuri

Botezat Radu 7:51am Jan 20
exista coasigurare Doamna Nico P. Menic

Nico P. Menic 7:55am Jan 20
coasigurarea functioneaza doar in anumite cazuri, si anume in cazurile in care persoana in cauza are o familie… chestiile astea sunt mai frustrante decat par…

Botezat Radu 7:57am Jan 20
va cred… dar sunt si situatii speciale… si cum spuneam ‘sistemul’ este nesatisfacator, si asa ocupat cu situatile obisnuite. Din ce am vazut si auzit eu, majoritatea ‘functionarilor’ incearca sa ajute cum si cat pot

Nico P. Menic 7:59am Jan 20
sa vrei sa te vindeci dar sa nu ai posibilitatea materiala … si legile sa fie date doar asa de dragul de a mai scrie un articol printre legile deja existente

As Samy Sa 12:22pm Jan 20
https://www.facebook.com/as.samy.sa

Nico P. Menic 12:27pm Jan 20
Glumesti, nu?!?!? Explica cum tratezi post traumatic stress disorder cu plante? Bine ca nu mi-ai zis sa merg la o spovedanie ca sigur ar fi avut efect… Totusi nu merg la psihoterapeut pt o simpla durere de cap….

Vlady Popa 12:29pm Jan 20
iei super hot chilli îți urcă tensiunea și leșini naibi și nu mai ai vreme de un episod PTSD:)))

Nico P. Menic 12:29pm Jan 20
:) ))

Cozma Ioan 12:34pm Jan 20
Cei care vin cu astfel de recomandari sufera ei insisi de sindromul Isus, adica vindeca tot. :) ))

Adrian Isacianu 1:03pm Jan 20
Da Vlady, dar dupa ce lesini vin cei de la UPU-SMURD, iti scot chilii-ul din tine si uite asa iti mai vine o intrebare care iti adanceste ceata existenta, “-Ce naiba am vrut sa fac cu asta??!”. Si iar te apuci sa cauti terapii pro bono. Nasol cerc.:>

Daniela Monica Guzu-psiholog 1:26pm Jan 20
Eu sunt psihoterapeut de cativa ani buni si am lucrat si pro bono. Din experienta va pot spune ca exista anumite dezavantaje ale neplatii consultatiei de catre client, toate observate de mine in procesul terapeutic.

Daniela Monica Guzu-psiholog 1:35pm Jan 20
Plata consultatiei este o modalitate prin care clientul se responsabilizeaza in procesul terapeutic, face eforturi de a schimba situatia in care se afla. Este pus intr-o zona de invatare. Nu este singura, desigur, dar este una foarte importanta. La fel este valabil si cu consultatia la domiciliu( nu ma refer aici la clientii nedeplasabili). Daca nu platesti consultatia mult mai usor suni terapeutul cu 5 minute inainte de inceperea consultatie sa anunti ca nu vii . Alteori nici nu te sinchisesti sa anunti.

Roxana Agafitei 1:36pm Jan 20
Incercati la ISTT, psihotrauma.ro. Exista aici un program de asistare gratuita, ce cuprinde un nr de 3 – 6 sedinte gratuite.

Daniela Monica Guzu-psiholog 1:40pm Jan 20
Un psihoterapeut investeste EXTREM DE MULTI BANI in formarea sa, dureaza cel putin 5 ani dupa facultatea de psihologie, drumuri prin toata tara, cate 25-30 ore de formare / week-end,nopti dormite la hotel si foarte mare efort intelectual si emotional. Nu mai vorbesc de sutele de ore de dezvoltare personala pe care este OBLIGATORIU SA LE FACA pentru a nu influenta procesul terapeutic a lclientului.

Nico P. Menic 1:42pm Jan 20
Multumesc Roxana Agafitei

Daniela Monica Guzu-psiholog 1:45pm Jan 20
Am avut clienti care imi aduceau produse alimentare din curtea sa, deci….se poate…Casa de Asigurari de Sanatate plateste 50 ron ora de psihoterapie doar cu persoanele cu schizofrenie si boala maniaco-depresiva. Atat. Acesta este sistemul.

Nico P. Menic 1:47pm Jan 20
Nu cred ca uj pacient ar omite sa reprogrameze consultatiile de buna voie ci mai drgraba impins de tipul de terapie .. Cunosc persoane cu Ptsd grav care se fac ca uita sa mearga la programare de frica faptului ca vor fi nevoiti sa “se itoarca in timp” si asta ii sperie enorm persoanele cu ADHD iarasi trebuiesc intelese, ei asa sunt….totusi as putea sa omit o ora la sala si sa sun in ultimul moment dar cand stiu ca viata mea tine de acea terapie cu sau fara bani .. Indiderent ca intarzii sau ca ploua ori ninge este scopul meu sa ma prezint pt binele meu….

Daniela Monica Guzu-psiholog 1:49pm Jan 20
NICO…nu doresc sa discut doar de dragul discutiei….daca doresti CU ADEVARAT sa schimbi ceva, vei gasi solutii, sunt convinsa, daca nu, vei gasi SCUZE.

Roxana Agafitei 1:52pm Jan 20
Aici vorbim de disponibilitatea terapeutului de a lucra pro bono. Cu unii clienti merge foarte bine, cu altii mai putin, altii dispar. Ca si in cazul terapiei cu clientii care platesc … De altfel, cercetari recente arata ca rezultatele terapiei nu coreleaza cu existenta sau nu a platii serviciilor de catre client


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita