Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSa raman tot la Filologie sau sa ma transfer si sa merg spre altceva?

Terapeuti RO 9:05pm Jan 29
Mesaj:
Buna seara! Probabil nu este chiar cea mai buna intrebare pe care o s-o vo pun eu, sau cel putin nu este legata de dezamagiri, iubire sau alte chesti. Am 15 ani, studiez la filologie, sunt pe clasa a 9-a si daca nu s-a observat sunt fata. Am ales acest domeniu pentru ca imi place avocatura, magistratura, tot ceea ce tine de dreptate. Dar am observat ca nu poti ajunge de cele mai multe ori avocat sau orice altceva legat de drept doar daca ai pile si multe, multe relatii. Nu-mi place matematica, fizica nu o inteleg iar biologia nu o pot invata. Mi-ar fi greu sa ma transfer la un profil real, caci am pierdut atatea si atatea. Dumneavoastra ce m-ati putea sfatui? Sa raman tot la Filologie si sa-mi urmez visul sau sa ma transfer si sa merg spre altceva? Dar ce?

Consiliere Psihologica Anna Ri 9:14pm Jan 29
Parerea mea este sa faci ceea ce-ti place si s-o faci cu pasiune. Acestea vor fi pilele tale cele mai bune!! De altele nu vei avea nevoie! A, si citeste mult!

Tomescu Georgiana 9:27pm Jan 29
Trebuie sa te gandesti foarte bine la ceea ce vrei sa urmezi dupa liceu, daca o sa mergi pe drumul acesta (facultatea de drept, limbi straine…) este bun profilul de filologie insa daca dupa liceu te razgandesti si vrei sa urmezi o facultate de medicina sau de chimie sau farmacie de ex., iti va fi foarte greu sa ti pasul la materiile pe care in liceu nu le mai faci din clasa a10-a (matematica,biologie,chimie,fizica). Iti dau sfatul acesta deoarece si eu am fost in aceeasi situatie am facut liceul la profil uman (filologie) uram matematica si chimia, iar dupa liceu m-am hotarat sa dau la facultatea de farmacie, in primii ani mi-a fost extrem de greu pt ca nu aveam habar de chimie si nici la matematica nu ma descurcam destul de bine. Un profil real iti deschide mult mai multe drumuri in viata pe cand la un profil uman ai doar cateva optiuni. Alegerea iti apartine.Bafta

Andreea Ștefiuc 9:49pm Jan 29
Din punctul meu de vedere drumurile in viata ti le deschizi singur/a daca iubesti domeniul in care esti implicat si depui un efort sustinut pentru a deveni cat de bun poti in domeniul respectiv. Oricat s-ar vehicula in societate ca profilul real iti ofera mai multe optiuni, daca nu ai o inclinatie spre acesta nu vei putea ajunge decat la un nivel profesional mediocru. In schimb, atunci cand iti place cu adevarat ceva, indiferent ce, ai posibilitatea de a fi printre cei mai buni pentru ca nimic nu te motiveaza mai mult decat ceea ce e cu adevarat interesant pt tine.

Andreea Ștefiuc 9:53pm Jan 29
In ceea ce priveste pilele se aplica acelasi principiu, daca iti place ceva si esti cu adevarat bun in ceea ce faci te vei face cunoscut/ angajat si fara implicatii externe pentru ca dincolo de orice tip de coruptie oamenii sunt constienti de nevoia de calitate a muncii.

Gerard Stroe 6:36am Jan 30
Cred ca e inoportant sa faci ce- ti place, doar asa ai cele mai mari sanse de a valorifica la maxim potentialul tau! Despre pile, daca nu le ai… cineva spunea: ” be so good, that they can’t ignore you!” :) succes!

Psiholog Constantin Oprea 12:52pm Jan 30
Decizia de a urma un anumit drum în viață numai ție trebuie să-ți aparțină.Viitorul tău va fi influențat de această decizie și e bine să nu regreți spunând că m-am luat după cineva.E bine să-ți iei un timp de gândire, să vezi cam ce ți-ar plăcea dar și ce se cere pe piață.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile


implant dentar fast and fixed