consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt fata, am 23 de ani si toata viata mea se invarte in jurul mancarii. Sunt la dieta non-stop. Am impresia ca daca m-as ingrasa ar fi o tragedie. Am devenit obsedata de asta si uneori mananc o cantitate mare de dulciuri, compulsiv.

Terapeuti RO 8:16am Nov 3
Mesaj:
Buna ziua. Problema mea e urmatoarea. Sunt fata, am 23 de ani si toata viata mea se invarte in jurul mancarii. Sunt la dieta non stop. Mi-e teama de mancare. Dulciuri, paine etc. Ma hranesc cat pot de echilibrat, dar am impresia ca daca m as ingrasa ar fi o tragedie. Am devenit obsedata de asta, ba uneori o mai dau in bara si mananc o cantitate mare de dulciuri, compulsiv. Trebuie sa precizez ca sunt studenta, parintii mei au divortat eu ramanand cu mama. Am fost la psiholog si problema a fost abordata la modul in care compensez o lipsa. Am un gol si il umplu cu mancare din cand in cand. Ma poate ajuta cineva? A trecut cineva prin asa ceva? Ce e de facut? Multumesc din suflet!!!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:44am Nov 3
buna ziua. Este foarte probabil ca psihologul respectiv sa fi avut dreptate (sau poate ne poti spune chiar tu care crezi ca este cauza). Ce iti pot recomanda este sa incepi o psihoterapie/dezvoltare personala, in care sa explorezi in profunzime aceasta problema a ta. Succes!

Daniela-Monica Guzu 10:48am Nov 3
Pentru a depasi problema ai neaparat nevoie de ajutor de specialitate. Iti recomand sa continui terapia cu acelasi psiholog sau altul. Nu intrerupe, terapia poate sa dureze ceva timp, ai rabdare cu tine, incetul cu incetul ai sa vezi si imaginea de ansamblu a problemei tale, pana atunci ia fiecare piese de puzzle si cauta locul potrivit. Mult Succes!

Clau Anki 1:00pm Nov 3
Iti recomand consult psihiatric si psihoterapie. Cred ca psihologul tau are dreptate. In plus, poate ca greutatea este unul din putinele lucruri pe care le poti controla cat de cat; asta doar in mintea ta, pentru ca zici ca mananci si compulsiv. Dorinta de control, golul umplut cu mancare, sentimentul vinovatiei, insatisfactia, lipsa de recompensare, tragedia luarii catorva kilograme in greutate, mancarea- ca punct central al vietii tale, etc… iata cateva probleme care ar fi util pentru tine si buna ta functionare, sa fie abordate intr-un program de psihoterapie. Printr-o singura consultatie, nu rezolvi nimic. De obicei, conceptualizarea cazului (ce probleme sunt, de unde au aparut si cum se pot rezolva) se face cam in a treia sedinta. Apoi, incepe lucrul pe fiecare problema din lista de probleme pe care o faci cu psihoterapeutul. Vezi de ce e vorba despre timp? Problema cu mancarea se poate rezolva intr-un timp relativ scurt (cam 5-6 sedinte); dar aceasta problema ascunde alte probleme mai de profunzime.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile