Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sotul meu ajuta pe toata lumea, dar familia si-o neglijeaza. In majoritatea cazurilor ne lasa pe mine si pe fetita sa ne descurcam singure, pentru ca nu poate sa il refuze pe X sau Y.

Terapeuti RO 9:33am Sep 29
Mesaj:
Buna, numele meu este Monica si am o situatie din care nu stiu care e rezolvarea. Am 35 de ani si sunt casatorita de 7 ani. Impreuna avem un copil de aproape de 6 ani. Problema care ma nemultumeste pe mine este sotul meu. Sotul meu este genul de persoana care ajuta pe toata lumea dar familia si-o neglijeaza, mentionez ca nu este vorba de a ma insela ci doar de simplu fapt care pe mine ma deranjeaza enorm de a nu fii sprijin pentru familia lui. Intotdeuna sau in marea majoritate a cazurilor ne-a lasat pe noi ( eu , fetita , parintii mei ) sa ne descurcam ca nu poate sa il refuze pe X sau Y etc. De aproximativ patru ani ii tot repet ca acest lucru ma deranjeaza foarte mult dar lucrurile se schimba maxim o luna si o luam iara de la capat. Eu consider ca familia este foarte importanta si ma dedic ei foarte mult. La noi eu comunic si el face ce vrea. Unde gresesc ? Oare gresesc ca sunt suparata ca nu ma ajuta aproape deloc ? De ce prefera sa hranesca animalele din curtea unde sta mama lui decat sa iasa cu copilul in parc? Sunt eu oare absurda ?

Oana Bodor 1:56pm Sep 29
Oare ajuta pe toata lumea in general, sau considera ca membrii familiei de origine au prioritate??? Pentru ca asta e o diferenta importanta, legata de de modul in care isi vede sotia si familia pe care si-a facut-o ca adult in raport cu mama si familia de origine. Nu suntem aici sa judecam, nimic din ceea ce simtiti nu este deplasat, absurd sau gresit, aveti dreptul sa simtiti exact ceea ce simtiti. Daca sunteti deranjata de anumite comportamente ale sotului, nu il puteti schimba pe el (decat, eventual, cu un altul :) ) dar puteti schimba felul cum reactionati. Probabil ca teoria nu mai are efect, nu ajuta sa ii tot repetati ce va deranjeaza, poate ar fi cazul sa gasiti solutii prin care sa rezolvati situatia. Cum ar fi, de exemplu, sa nu mai faceti dvs.,lucrurile pe care considerati ca ar trebui sa le faca el? Sau sa apelati la ajutoare din afara? (daca nu repara el instalatia sa chemati un instalator si sa-i dati nota de plata, daca nu scoate copilul in parc sa iesiti cu alte prietene si sa mancati in oras-pt ca nu mai aveti timp de gatit… etc). Daca nu va ajuta, asta are sau poate avea niste consecinte naturale, cu conditia sa nu preluati dvs rolul lui si sa deveniti mama/sotia eroina. Lasati sa vada si el aceste consecinte, experienta directa ajuta mai mult decat teoria. Va doresc multa creativitate :)

Terapeuti RO 7:29am Oct 2
RASPUNS: "Da, ajuta pe majoritatea dar prioritar este familia lui (mama , frati ). As avea marea rugaminte sa imi spuneti care e legatura, de ce are mare importanta cum isi vede sotia si fetita ca adult in raport cu mama si familia de origine? As dori si cateva sfaturi pentru ca imi doresc acest sot dar cu alt caracter/temperament, cel care isi pune copilul si sotia pe primul plan. Am sa tin cont si de sfaturile anterioare. Va multumesc de raspuns si astept daca se poate sa ma lamuriti si in privinta aspectului mai sus mentionat. Cu mult drag, Monica".


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita