consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sora sotului meu are 25 de ani si face obsesie pentru diferiti tip, ajunge sa fure bani din casa, le incarca telefoanele, le da bani ca sa stea cu ea…

Terapeuti RO 8:32am Oct 17
Mesaj:
Buna seara! Ne confruntam toata familia cu o problema destul de grava de 5-6 ani si anume:sora sotului meu are 25 de ani si a facut o obsesie pentru un baiat…insa nu e primul baiat la cam 2 ani face obsesie pentru diferite persoane,ajunge sa fure bani din casa sau le incarca la diversi baieti telefoanele cu credit sau le da bani ca sa stea cu ea…acum 2 zile a rugat un baiat ca pana duminica ii da 1000 lei ca sa stea cu ea…toti barbatii o cunosc si se feresc de ea pentru ca fie ei insurati sau nu ea face rost de numerele si tot ii suna…apoi cand noi familia aflam si ii cerem o explicatie ne minte foarte rau, spune ca ea se omoara ,ca e fortata de ei sa le dea bani si telefoane gratis dar daca te uiti in telefonul ei nu are mesaje de amenintare de la nimeni, doar de la ea catre ei cand ii roaga cu bani si diverse obiecte ca sa stea cu ea… nu stim cum sa mai procedam cu ea, a terminat 2 facultati printre care se psihologia cu 10… este extrem de desteapta…a fost si la psiholog nu a avut ce sa-i spuna negativ… am nevoie de un sfat, multumesc frumos!

Alex Glazy 8:42am Oct 17
E complicata rau situatia.Miroase a treaba patologica.Pun pariu ca se dezice de faptele ei, neconstientizandu-le.Nu stiu ce sa zic, poate au colegii de-aici vreo idee…

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:54am Oct 17
la psihiatru a fost? pare sa fie o foarte buna manipulatoare. Am putea intui multi dintre noi o boala psihica, insa fara sa o cunoastem este destul de dificil. Incercati sa faceti un consult psihiatric… insa mergeti 1-2 membrii de familie ca sa puteti lega toate variantele povestilor. Succes!

Gabriela Iftode 10:12am Oct 17
Eu as incerca orice : psiholog, psihiatru, hipnoza si orice forma de terapie despre care aud. Daca sunteti din Bucuresti, la clinica PROVITA doamna Cristina Hlusak face terapii si cred ca va poate ajuta.

Alina Lavrig 10:54am Oct 17
Daca acesta este un comportant care se repeta, din partea cuiva care a avut intelectul sa termine doua facultati, este cel mai probabil un caz patologic, care nu intra in competenta oricarui psiholog. Din putinele informatii date, descrie oarecum un caz de tulburare de personalitate borderline. Aceasta tulburare necesita medicatie (deci, PSIHIATRU, nu psiholog), si doar dupa ce se gaseste o combinatie medicamentoasa care functioneaza se recurge la psihoterapie (in tandem cu medicatia) pentru a stabiliza stilul de viata.

Clau Anki 8:49am Oct 18
Va recomand examen psihiatric si sa cereti a doua parere unui psiholog clinician (la nevoie si a treia parere). Daca se confirma tulburarea de personalitate Borderline, atunci medicatia si psihoterapia impreuna vor da rezultatele cele mai favorabile. Insa trebuie sa stiti ca tulburarile de personalitate nu se vindeca, eventual se pot ameliora prin medicatie si se pot cosmetiza prin psihoterapie, astfel incat persoana sa functioneze mai eficient in societate. Multa sanatate!

Oana Bodor 1:10pm Oct 18
E greu de pus un diagnostic numai dupa aceste descrieri; tulburarea de personalitate, desi probabila, nu este singura posibilitate (sa nu uitam de episoadele maniacale, cele psihotice, tulburari disociative sau ale controlului impulsului care pot genera si ele aceste comportamente) Are 25 de ani, deci este matura biologic. A terminat 2 facultati dar nu stim daca se intretine singura sau nu, daca lucreaza sau nu,daca are prieteni sau nu, cum functioneaza in societate in general. Ar fi bine de stiut daca aceste comportamente ii provoaca suferinta si ei sau doar familiei. Daca ea se simte bine si are justificari rationale pentru comportamentul ei in timp ce toata familia este agitata… nu as exclude nici posibilitatea ca ea sa-si manifeste dorinta de libertate prin excentricitati de acest fel, in ciuda familiei. Acesta ar fi cazul cel mai fericit, dar sunt slabe sanse, dupa parerea mea. Numai o evaluare psihiatrica/psihologica completa poate stabili despre ce este vorba si cum se poate trata.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile