Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu vede casatoria ca pe o cusca, nu vrea sa ne despartim, dar nici sa mergem mai departe. Dintotdeauna a considerat ca femeia este o profitoare.

Terapeuti RO 8:42am Aug 26
Mesaj:
Buna ziua!Am varsta de 26 ani si problema mea este de fapt relatia pe care o am de aproape 5 ani.Se pare ca acest timp nu a fost necesar sa ne hotaram ce vrem unul de la altul, mai exactt el.Vede casatoria ca pe o cusca, nu vrea sa ne despartim dar nici sa mergem mai departe.Dintotdeauna a considerat ca femeia este profitoare, motiv pentru care considera ca o iesire in oras, la film sau orice alt gest ce implica bani , fiecare trebuie sa si asume.Mie nu mi se pare normal…mai ales dupa atata timp, a inceput sa ma deranjeze un suc de 5 lei in oras, nu mi vine sa cred ca banii conteaza asa mult, plus ca daca e vorba sa si ia ceva pentru el indiferent cat de scump isi permite.In momentul de fata sunt ganditoare ce sa fac, bat in retragere, ma gandesc ca lupt in zadar sa l schimb si pierd si timpul.E greu dupa atata timp dar uneori a ajuns sa nu ma intereseze ce face.
De curand ne am imprietenit cu un cuplu,baiatul respectiv se poarta foarte frumos cu iubita lui si sunt impreuna de 4 ani.Comportamentul lui m a facut sa mi doresc si eu un baiat la fel si sa inteleg ca in relatia pe care o am nu sunt apreciata.
Am nevoie de un sfat, am nevoie sa stiu daca am dreptate si ce as putea face in viitor.Multumesc!


Doina Zamfirescu 9:03am Aug 26
Contactati un terapeut pentru terapie de cuplu. Daca prietenul dv. nu doreste acest lucru, atunci puteti merge doar dvs.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:06am Aug 26
ai putea sa incerci sa ii spui ca si tu iti doresti ca relatia voastra sa fie precum cea a celor doi… sa ii dai un timp de gandire… si sa ia o decizie. Pari ca stii ce vrei si este datoria ta sa ai grija de tine. Zoe fii barbata ;) . Succes!

Cristina Cristea 9:16am Aug 26
In primul rand , nu face comparatii de fata cu el. Apoi , vorbeste cu el deschis si spune-i ce te deranjeaza si cum ai vrea sa fie relatia voastra , mai ales daca va ganditi la casatorie . Nu intra intr-o casnicie cu atatea resentimente . Personal , ti-as spune sa incerci dar , nu cred ca ai prea multe sanse . Am mai intalnit cupluri asemanatoare . Lupul isi schimba parul, dar naravul ba .Nu-l poti schimba tu , daca nu vine din el . Bafta !

Alex Glazy 1:05pm Aug 26
Incearca o perioada sa te porti fix ca el, sa vedem daca lui ii place de el; insusi… daca nu ii va placea, cel mai probabil se va schimba. Esti constienta ca pe acest comportament si l-a adoptat in urma unei experiente negative ?

Carmen Caramlau 6:49pm Aug 26
Ridica-ti stima de sine si mergi mai departe. Iti doresti relatia asta inca cinci ani de acum incolo? Dar de o viata, ce zici?

Doctorul Terapii Complementare 7:01pm Aug 26
Ascultă sfatul lui Alex Grazi, dacă nu șe va schimba, te va părăsi dar vei rămâne împăcată şi mulțumită.

Invingem Stresul Impreuna 4:59pm Aug 27
Te iubeste? Simti tu asta? Sau te complaci intr-o relatie falsa?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita