consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nu stiu cum sa-i marturisesc partenerei ca nu o iubesc. Este genul adictiv si mi-e teama ca va porni in deriva daca o las.

Terapeuti RO 8:50am Sep 8
Mesaj:
Evenimente negative din copilarie:
* pierderea pozitiei de tip "mascul dominant" intr-o confruntare fizica cu unul din colegii de clasa in clasa I (pozitie avuta anterior la gradinita)
* suferinte emotionale cauzate de insuccese in stabilirea relatiilor de "prietenii" cu fete pe care le admiram
* retinerea de teama de rusine in a plange de fata cu oamenii mari la decesul strabunicii
* stramutarea din ingrijirea bunicilor in rural in ingrijirea parintilor in urban la inceputul scolii, fapt care
* i-a declansat simultan bunicii mele un episod de depresie (cu internare temporara in spital de psihiatrie si ulterior tratament antidepresive pentru aproape tot restul vietii). sau ma rog, nu sunt sigur daca asta a fost cauza, nu pot sa garantez verbul "a declansat" dar eu asa simt. din cauza asta a fost neplacut sa petrec o vacanta (si ulterior mici parti din altele) la ceilalti bunici fata de care nu se construise o relatie puternic afectiva.

Studii si mediul scolar:
superioare

Relatii de prietenie:
nu prea mai relationez, toti au facut copil

Viata sexuala:
youporn, porntube, etc le stiu pe dinafara
cu partenera despre care voi detalia mai jos, foarte rar (3..4…5 ori pe an)

Ocupatie:
liber profesionist, adica nu merg regulat la serviciu, de 5 ani.

Familie:
in continuarea a ce am descris la inceput,
m-a afectat foarte mult decesul acum trei ani al bunicii care m-a crescut in cei "sapte ani de acasa", am avut o relatie afectiva mult mai intensa decat cu mama, care trebuia sa munceasca in urban si venea acasa in rural doar la sfarsit de saptamana si cu care m-am mutat apoi pentru scoala.
scenariul e tipic de decretel: maica-mea a ramas insarcinata cu mine, s-au casatorit ca s-o dreaga, la 1 an si un pic au divortat ca taica-meu nu se preocupa de noul rol, lucrand departe de casa si venind rar acasa. s-au recasatorit inainte de a incepe eu scoala, dupa care doi ani mai tarziu au mai facut inca o decretica la fel de neprevazuta.
sunt in continuare impreuna dar ea are uneori usoare stari depresive iar el consuma frecvent alcool.

Problema existenta: nu stiu cum sa fac sa-i marturisesc partenerei ca nu o iubesc dar sa o pot ajuta in continuare ca un prieten daca imi cere sfatul/ajutorul. este genul addictive si mi-e teama ca va porni in deriva daca o las.

de cand a aparut, – acum 9 ani

cum a aparut, – cand a aflat ca am inselat-o

cum se manifesta – coroborat cu programul de liber profesionist, ritmul de somn imi este distrus in sensul ca adorm numai spre dimineata. manifestarile progreseaza negativ. daca la inceput s-a manifestat prin atacuri de panica la cateva luni de la momentul aflarii, etapa depasita prin somnifere si sedative, in ultimii ani observ ca nu mai am placere si interes sa fac lucruri pentru mine:
- am zile cand nu ma spal
- ea nu gateste. nici nu are talent, nici nu-i place. desi am ceva talent culinar, nu ma duc sa imi cumpar ingredientele si consum mancare pre-procesata din magazin.
- nu ma mai dezvolt profesional. nu mai invat nimic si nici nu mai simt placere sa invat lucruri noi sau sa imi imbunatatesc confortul din casa cu tehnologii noi.
- ea si-a dorit copii. nu s-a discutat niciodata direct subiectul. a fost o perioada acum cativa ani cand isi cumpara imbracaminte stil gravida. acum toti prietenii au copii si putina viata sociala pe care o aveam s-a redus la zero. mi-ar placea sa am un copil dar nu o doresc pe ea ca mama, nu vreau sa repet ce-a facut tatal meu. consider ca atunci cand faci un copil il faci pentru el si nu pentru tine, ori ca sa il iubesti trebuie mai intai sa-i iubesti mama.

mi-as dori sa gasesc cauza impreuna cu un psihoterapeut care sa ma ajute sa ies din aceasta situatie.

nu stiu daca ajuta la ceva dar am mai adresat eu o intrebare prin iulie dar total diferit de acest subiect (desi ar putea fi conectate…), era ceva cu un vis in care mi se taia penisul. nu gasesc linkul si mi se incarca greu site-ul.


Terapeuti RO 8:57am Sep 8
Pentru specialistii care vor citi intrebarea: mesajul este conceput pe sectiuni ca urmare a faptului ca, pentru a va furniza cat mai multe informatii, am sugerat celor care completeaza formularul pentru intrebarile anonime detalierea anumitor aspecte (evenimente negative din copilarie, studii si mediul scolar etc.). Iar ca o completare a mesajului, link-ul catre intrebarea anterioara este: https://terapeuti.ro/sfatul-medicului-terapeutului/psiholog-online-gratis-am-avut-un-vis-foarte-ciudat/

Laurentiu Dobrota 9:10am Sep 8
Bună ziua. Sunt psihoterapeut
Laurentiu Dobrota. Numărul meu de telefon este 0723233195. Dacă doriți sa discutam despre problema dumneavoastră puteți suna după ora 16:00.

Trimis de pe Samsung MobileLoading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile