consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

In ultima vreme, mama si sora mea imi spun constant ca nu ma suporta si ma simt oribil. Tata ma loveste, ma insulta, uneori ma injura si ma pedepseste din orice. Am devenit introvertita si nu sunt departe de depresie.

Terapeuti RO 8:17am Jul 25
Mesaj:
Am tulburari de comportament, stari anxioase din ce in ce mai dese, incep sa ma urasc, ma simt desconsiderata. Probabil ca are legatura cu varsta, am 16 ani.
In ultima vreme, mama si sora mea imi spun constant ca nu ma suporta si ma simt oribil. Reactionez foarte urat la nervi, nu ma pot controla deloc (pana acum 1 an ramaneam complet calma in aceleasi circumstante). Familia se poarta oribil cu mine, probabil din cauza ca sunt sora mai mare si ar trebui sa fiu un model pentru cea mica, care are 14 ani.
Cand suntem doar eu si sora mea acasa, ma controlez mult mai bine, insa ea profita de acest lucru si ma injura, ma loveste, tipa, imi fura lucruri (bani, haine etc. Mama nu m-a ascultat niciodata, deci nu am avut vreo ocazie de a-i spune de toate astea. Tata ma loveste, ma insulta, uneori ma injura si ma pedepseste din orice. Am devenit introvertita si nu sunt departe de depresie. Va rog din suflet, ajutati-ma!

Carmen Caramlau 11:44am Jul 25
Draga mea, nimeni nu intelege, pentru ca nu vorbesti pe limba lor. Gandeste-te la lucurile care le unesc pe cele doua, la felul in care te anihileaza, la vorbele pe care le folosesc. Vei intelege ce va distanteaza. In legatura cu atitudinea tatalui, nu mai esti copil. Trebuie sa inteleaga asta, dar trebuie intai de toate sa intelegi tu asta si sa te comporti ca atare, sustinandu-ti drepturile cu diplomatie. Ia-ti un sprijin, un aliat, intr-o ruda respectata de ai tai sau un prieten de familie care are un cuvant de spus in fata lor. Daca sunteti o familie credincioasa, care merge la biserica, vorbeste cu preotul si cere-i ajutor, adica roaga-l sa discute cu parintii, stabilind si discutii ulterioare cu ei. In felul acesta eviti vreo razbunare. Daca tu te schimbi si lupti (din nou, cu diplomatie!!!) pentru tine, vei obtine si respectul celorlalti.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile