consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Eu si partenerul meu cautam o solutie la problema noastra: violenta verbala si fizica din cuplu. Intr-un an de relatie am fost batuta si violata, gasind ca mijloc de razbunare, adulterul…

Terapeuti RO 10:10am Nov 26
Mesaj:
buna ziua,formam un cuplu de un an,noi suntem florin,23 de ani,si florentina,20 de ani. Noi cautam o solutie la problema noastra in legatura cu violenta atat verbala cat si fizica. Inainte sa apelam la ajutor specializat am dori un sfat "la rece",deoarece pe parcursul acestei relatii eu(florentina) am fost batuta de 6 ori si violata de 2 ori,gasind ca mijloc de razbunare adulterul. Noi ne-am despartit acum 2 saptamani,insa saptamana trecuta,in urma violentelor partenerului(florin) s-a ajuns la politie unde fiecare am semna un proces verbal prin care florin se angaja sa nu ma mai hartuiasca iar eu sa anunt politia in cazul in care acordul nu este respectat. ieri ne-am intalnit iar,si acum cautam o solutie la probema noastra.

Gabriela Iftode 10:59am Nov 26
Eu cred ca nu mai este cazul de sfaturi "la rece"….e momentul sa actionati. Adica, sa mergeti fiecare si/sau impreuna la terapie. Chiar daca o sa mai formati sau nu un cuplu, o sa va fie de folos la amandoi sa rezolvati cauzele violentei (pentru el) si motivele pentru care tu ai acceptat asemenea comportament.

Mihaela Comisel 11:16am Nov 26
intr-un cuplu unde violenta nu a fost un accident si a recidivat ("de 6 ori batuta si violata de 2 ori") cred ca cel mai bun "sfat la rece" este sa rupeti relatia definitiv, sa va luati gandul de a o reanoda. Cat mai grabnic sa mergi in terapie (Florentina/Fllorin) ca sa vedeti de unde si unde sunt problemele voastre comportamentale si cat de motivati sunteti sa vi le rezolvati, altfel veti repeta ceea ce ati facut pana acum in relatiile viitoare (aceasta fiind compromisa).

Oana Bodor 11:22am Nov 26
Violenta domestica nu este acceptabila sub nici o forma, iar adulterul este o consecinta logica a disfunctionalitatii in cuplu. Nu stiu care sunt motivele pentru care doriti sa ramaneti in continuare impreuna in aceste conditii, dar… daca asta e dorinta voastra, aveti nevoie de ajutor specializat atat ca cuplu cat si fiecare individual. Cautati un terapeut (sau doi), si rezolvati problema inainte sa se ajunga la situatii si mai dureroase (la propriu si la figurat) decat atat. Apropo, oare de cand iubirea are nevoie de protectia politiei si de "pacturi de ne-agresiune" semnate de ambii parteneri? Aceste doua notiuni se cam exclud reciproc…Ce conteaza de fapt, pentru voi? Iubirea sau competitia "care pe care domina" si "care pe care pedepseste pentru intamplari la care ati contribuit amandoi"?

Roxana Maria 6:24pm Nov 26
Aceasta este o relatie toxica , nu va ajuta pe nici unul sa va dezvoltati , sa va faceti planuri pentru viitor , ma refer la studii , cariera . Probabil ca exista o dependenta , depinde si de familiile din care proveniti , modelul parental , cert este ca impreuna nu aveti o relatie functionala, satisfacatoare. Cred ca este indicat sa renuntati la aceasta relatie, sa va distantati si sa faceti terapie, fiecare separat . Florentina, nu este normal sa te gandesti la o relatie, daca paretenerul respectiv te loveste si te violeaza..respectul este un element de baza intr-o relatie , si cand respecti pe cineva te gandesti la nevoile sale , la sentimentele sale , iti pasa , tii cont de ele. Nici o femeie nu trebuie sa admita, sa accepte o astfel de relatie abuziva.

Prcsina Dorina 8:23pm Nov 26
O relatie descrisa de tine nu are un viitor fericit.Eu am pus punct.Tu ce trebuie sa faci?De tine depinde ce viata iti doresti.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile