consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Care este cel mai probabil diagnostic pentru o femeie care s-a simtit depresiva toata viata, cu stima de sine scazuta, dar fara sa fie suicidara sau psihotica.

Terapeuti RO 9:44am Oct 21
Mesaj:
O femeie de 27 ani se adresează psihiatrului cu acuza de bază că ea se simte depresivă toată viața sa. În timp ce declară că nu a fost atât de depresivă ca să fie incapabilă să funcționeze, ea totuși nu se simte cu adevărat bine mai mult de o săptămână ori două la rând. Ea nu a fost suicidară sau psihotică, deși stima ei de sine este cronic joasă. Care este cel mai probabil diagnostic?
Si cum se poate de intervenit in acest caz.
Multumesc!

Botezat-Antonescu Radu Andrei 11:02am Oct 21
daca doriti un diagnostic adecvat atunci ar fi bine ca acea femeie sa stea de vorba direct cu un psihiatru. Succes!

Oana Bodor 6:13pm Oct 21
Nu se pot pune diagnostice psihiatrice online, este nevoie de o evaluare clinica a pacientei. Daca sunteti psiholog sau psihiatru, va recomand cu caldura DSM IV pe la capitolul "tulburari afective" cu mare atentie la diagnosticul diferential si la cele "induse de…". Succes!

Mar Dum 1:52pm Oct 24
Punerea unui diagnostic corect pentru anumite boli in psihiatrie poate lua cativa ani cu toate testele aflate la indemana. Evident nu ma refer ls situatia prezentata ci la usurinta cu care indreptam uneori oamenii spre psihiatru si pastiluta "roz’


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier