Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatCand consum alcool creez o lume paralela in mintea mea, imi pierd memoria pentru cateva secunde si fac lucruri de care a doua zi imi este rusine.

Terapeuti RO 7:35am Sep 16
Mesaj:
cind consum alcool(sunt beat) creez o lume paralela in mintea mea,imi pierd memoria pentru citeva secunde(ca niste salturi in timp)fac tot felul de panarame,vorbesc,ma cert cu lumea,dar in majoritatea cazurilor sunt singur ,fac lucruri de care a doua zi imi este rusine.
-treaba e ca unele nici macar nu se intimpla,multe sunt inventate de creierul meu,sint rupt de realitate cam 95% de parca o alta persoana e in locul meu(gindeste,nu merge strimb,conduce masina,cauta scandal,rica)
-am consumat alcool de sf marie mica cu prietenii vreo trei zile la rind si am inebunit(nu am mai consumat pina acum de aproape doi ani,m-am lasat tot din cauza asta)
-chiar si pe aceasta perioada de doi ani creierul nu era mereu linistit,citeodata eram invadat de amintiri neplacute facute tot la bautura.
-cum as putea sa scap de ele,sa-mi regenerez creerul,sa mai sterg din memorie sa las trecutul in urma?
-de consumat alcool nu voi mai consuma niciodata si stiu ce vorbesc(daca mai beau o sa ajung la dementa cu acte in regula),dar cum imi curat creerul,ce imi trebuie un psiholog sau psihiatru
-astept niste sfaturi

Alex Glazy 7:48am Sep 16
Crezi ca esti singurul?Multi atunci cand sunt sub influenta scot la suprafata cealalta personalitate a lor, ca la tul;burarile bipolare.Adica , atunci cand nu sunt beti, inmagazineaza lucruiri neplacute in inconstient, dar fiind tinute de constient sub control, dar fara a fi gestionate eficient.Iar atunci cand beau, cealalta personalitate va fi definitab de acele lucruri.Un exemplu, te-a deranjat un amic cu o chestie, dar tu nu ai considerat ca nu e atat de importanta si ai trecut peste.Dupa un timp odata intrat sub influenta alcoolului, noua personalitate considera ca trebuie sa se concentreze pe rezolvarea acelei probleme cu amicul, astfel incepe aceasta procedura, si iesita de sub orice fel de control si ratiune se intampla lucruri nefavorabile.Ideea e ca tu sa inveti sa gestionezi unele probleme din timpul luciditatii, si atunci cand bei sa ai grija ca bei intr-un anturaj linistit si responsabil.Iti propui sa bei o cantitate ,moderata , apoi sa mananci bine ca sa nu mai poti continua ca sa pierzi controlul. Tu stii mai bine cum e, dar daca spui ca nu mai bei niciodata, te minti singur si iar vei bea. Important e sa-ti educi comportamentul din momentul ion care iesi cu prietenii la un pahar. Si sa vorbesti deschis despre lucrul asta.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:05am Sep 16
daca simti ca ai nevoie de ajutor, atunci mergi la un psiholog si discuta cu el/ea ce se intampla in tine, mai in detaliu, ce strategii sa adopti, etc. Daca psihologul considera ca este nevoie de consult psihiatric, atunci iti va recomanda. Succes!

Mar Dum 10:51am Sep 16
exista terapii specializate pe adictii. adica consum si dependenta de sex, doroguri, alcool, etc. Chiar primariile de sector au locatii in care se lucreaza cu persoane defavorizate pe acest tip de probleme, deci cu sume modice. Sincer, a fi 95% de realitate nu suna prea bine si s-ar putea sa fie nevoie de un consult psihiatric. Important este ca acesta sa nu abuzeze de pozitia sa.

Doctorul Terapii Complementare 6:10am Sep 17
N-o să poți rezista tentației de-a bea și chemării prietenilor la un pahar. În situația ta trebuie să cauți un psihoterapeut care lucrează cu hipnoza pt a-ți șterge din minte aceste apucături nefaste. Succes!

Cristea Valentina 6:08am Sep 18
Totul depinde si de vointa pacientului, cunosc un caz in care s-a apelat la psihiatru, a facut tratament medicamentos in spital, dar cand a iesit de acolo s-a apucat din nou de baut.

Mar Dum 9:45am Sep 18
adevarat, insa mai depinde si de anturajul in care revine. Organizatia Alcoolicilor anonimi are cel mai mult succes, deoarece oamenii cu acest tip de probleme socializeaza cu ci care au reusit sa renunte. Sunt treri conditii ce terbuesc indeplinite pentru a fi primt acolo: una era sa recunoasti ca ai o problema, a doua sa declari in fata tuturor “cred in Dumnezeu”, a trei nu am retinut-o . Oricum intalnirile sunt gratuite iar suportul exterior din partea unor pesoane ce impartasesc acelasi tip de probleme conteaza foarte mult ca model de reusita . Oricum fara credinta in Dumneazeu nu prea exita vindecari si de aceia este una din cele trei afirmatii obligatorii pentru a fi acceptat.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile