Login

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm 16 ani si, specific varstei, am o oarecare instabilitate psihica si sentimentala. Am devenit foarte rece, tafnoasa, agresiva si nu stiu de ce.

Terapeuti RO 9:15am Oct 7
Mesaj:
Hei, am 16 ani si, specific varstei, am o oarecare instabilitate psihica si sentimentala. Stiu ca nu e o problema grava, dar in ultima vreme sunt foarte rece, tafnoasa, agresiva si nu stiu de ce. Cred ca ma simt frustrata din cauza ultimei relatii care nu s-a terminat cum am vrut. Dupa despartire am primit multa atentie, iar acum totul a revenit la normal. Ma simteam bine pana saptamana trecuta, de cand imi vine sa plang din orice amintire, situatie delicata. Ma cert cu toti prietenii apropiati si simt ca ii pierd. Relatia mea cu mama s-a racit brusc. Pur si simplu ne enervam reciproc de la lucruri marunte. Am inceput sa ma ingras si sa mananc mai mult(NU sunt sanse sa fiu insarcinata) Mi-e teama sa nu cad in depresie. Ce ar trebui sa fac? Cum sa redevin fata fericita si sociabila?

Clau Anki 5:10pm Oct 7
Vorbeste cu psihologul scolii.

Mar Dum 2:30am Oct 8
Specificul psihologiei varstei ar cere sa te indepartezi de mama si sa cauti intergrarea intr-un grup de prieteni. Tu insa te indepartezi si de grup. O posibila cauza ar fi modul cum acesta a reactionat la aflarea "problemei" tale ? Dupa cum observi sunt nevoit a specula foarte mult ceeace nu este benefic. Sunt multe raspunsuri de aflat inclusiv modul cum propria mama a stiut a gestiona la randul ei astfel de situatii in trecut si de aici o posibila agresivitate inconstienta intoarsa catre ea, cu toata atentia acordata problemei tale in prezent . Pentru a evita speculatiile trebuie sa constientizezi ca modul de rezolvare a unei situatii depinde de specificul datelor ce o compun, iar asta nu se poate discuta intr-un mod securizant pentru tine pe net.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 2:43pm Oct 8
ce se intampla cu tine pare a fi foarte complex (chiar peste intelegerea ta) si pare ca ai nevoie de sustinere insa nu de la mama ta. Ce iti pot recomanda este sa incerci sa vorbesti cu parintii tai, macar sa te sustina pt o perioada, in psihoterapie/dezvoltare personala. Or sa se clarfice multe in relatia terapeutica. Succes! ;)
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19379 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari
(in categoria actuala: 2286 raspunsuri primite pentru 544 intrebari)