consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fac promisuni tot timpul adresate lui Dumnezeu… nu inteleg de ce… uneori promit pentru ca sa ma pedepsesc… o iau razna…

Terapeuti RO 10:52pm Oct 19
Mesaj:

Fac promisuni tot timpul adresate lui Dumnezeu… nu inteleg de ce… uneori promit pentru ca sa ma pedepsesc… o iau razna…


Mihaela Lazar 6:34am Oct 20
Citeste scrierile Sf Teofan Zavoratul – Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi, Raspunsuri pt intelectuali, Calea spre Mantuire, Viata Launtrica, Sfaturi intelepte etc. Le poti gasi pe scribd.com, sau in pangarele bisericilor. Citeste-le in liniste, sunt niste scrieri care te vor unge la suflet, iti vor da multe raspunsuri si explicatii. Dupa asta, roaga-te sa iti trimita Dumnezeu un duhovnic cu care sa discuti pb tale si vei gasi negresit si rezolvarea.

Botezat Radu 7:36am Oct 20
sau poate un psihoterapeut? preferabil cat mai impartial posibil ;)

Mirka Balaci 11:56am Oct 20
de acord, ai putea discuta cu un terapeut care sa te ajute sa intelegi care este nevoia ta adevarata din spatele acestui comportament si felul in carte tu te raportezi la aceasta "autoritate suprema".

Catalin Lazar 12:01pm Oct 20
Oamenii constientizeaza mai greu un aspect interesant, ca inainte de a se raporta la Dumnezeu ca reper metafizic, interactioneaza cu propriul construct mental "Dumnezeu", o dimensiune intrapsihica, un anasamblu de reprezentari. La nivel psihic, constructul Dumnezeu imbraca o serie de insusiri umane, paterne, este bun, pedepseste, protejeaza… e o dimensiune care se structureaza la nivel mental in funtcie de o serie de experiente si achizitii culturale, provenite din educatie etc. Fata de propria reprezentare care este si o forma de autoritate interioara ce uneori poate fi resimtita ca oprimanta, oamenii se pot revolta devenind atei, se pot simti vinovati, se roaga sa fie iertati etc.

Cristiana Alexandra Levitchi 12:42pm Oct 20
Faci promisiuni si fata de tine si fata de altii – pe care nu le asumi ? Ce tip de promisiuni ? Sint realiste sau nu ?

Adrian Isacianu 4:14pm Oct 20
Nu mai fa promisiuni unei entitati pe care nu ai vazut-o niciodata si nu o cunosti, fa promisiunile unei persoane apropiate, care are o semnificatie deosebita pentru tine. Fi curios si vezi ce se intampla.

Claudiu Klau 5:21pm Nov 4
Catalin Lazar…daca pacientul ce a transmis mesajul are o "varsta frageda" …ma intreb cu ce o fi ramas din …discursul tau metafizic??:)

Catalin Lazar 2:25pm Nov 5
Daca nu intelege, il rog sa revina cu intrebari suplimentare!

Psiholog Focsani 8:03pm Nov 7
Cui ii faci promisiuni? Lui Dumnezeu sau tie? Pe cine dezamagesti pe El sau pe tine?

Panait Sorin 10:29am Nov 8
who cares ??? :( , Idon’t give a sheet ;) … arunca unul o momeala si voi toti puneti botul si-o dezvoltati :p

Catalin Lazar 10:45am Nov 8
Panait Sorin, stii cumva cum il cheama pe tipul inalt, cu barba care apare mereu cu tricolorul?

Panait Sorin 10:49am Nov 8
stai asa sa caut … stiam , tipul e inginer ramas fara familie , casa si evident si job ( a luat-o pe rigola si nu-si mai revine ) s-ar putea sa mai dureze :)

Catalin Lazar 10:51am Nov 8
Merci! I-am tot facut poze pe la mitinguri :)

Panait Sorin 10:53am Nov 8
ufff nu gasesc >> intreaba pe fata asta ,ea ai stie pe toti ( vb calm cu ea eu din prostie am facu-to pitzipoanca tunsa la chelie si ea saraca are cancer ) succes :) https://www.facebook.com/hettimanakarma

Catalin Lazar 10:58am Nov 8
Merci inca o data!

Bogdan Bogdanovich 8:21pm Nov 8
Poate ca Dzeu este ptr tine o Figura Parentala, iar promisiunea facuta ptr el este un soi de permisiune de a trai, in gandirea magica. Recomand sa citesti chestii de Analiza Tranzactionala si sa-ti asculti vocile din interiorul Eu-lui tau, ptr a intelege sursa lor si care’i calea spre echilibru. Un terapeut pe Analiza Tranzactionala poate fii un real ajutor, daca problema escaladeaza si creste gradul de anxietate sau deprimare… ii gasesti pe ARAT (asociata romana de analiza tranzactionala)

Diana Bordeianu 12:30pm Nov 9
Ar fi interesant de aflat ce anume ii promiti si cat de incarcate sunt aceste promisiuni. Stii, de fapt, oamenii au dreptul sa se razgandeasca si sa nu isi respecte promisiunile atunci cand simtim ca e prea mult ce am promis. Si asta nu o zic eu, o zic specialistii care au descris comunicarea asertiva. Iti sugerez sa cauti pe google despre comunicarea asertiva – ai dreptul sa refuzi, sa spui nu si chiar sa nu iti tii o promisiune. Ceea ce vrei tu sa faci este sa iti pui tipare si sa iasa totul perfect. Ai vazut ceva pe lumea asta perfect? Raspunsul este NU. Viata este imperfecta, uman este sa avem mila fata de noi si fata de greselile noastre. Daca Dumnezeu spune sa iertam greselile gresitilor nostri, atunci crezi ca Dumnezeu ar dori ca noi sa ne pedepsim pe noi insine pentru greselile noastre? Iertarea si intelegerea este cheia, eu pe Dumnezeu nu il vad dornic de oameni care se pedepsesc. Dumnezeu este iubirea si te accepta asa cum esti, imperfect, om, pentru ca El ne-a creat asa – imperfect. Din greseli invatam si cu blandete ne corectam. Daca simti nevoia sa imi scrii alte detalii pentru a te sustine, te astept pe office@atelierecumaniere.ro – consiliere online gratuita, protejata de anonimat.

Catalin Lazar 8:14pm Nov 10
Diana Bordeianu, oferiti consiliere online complet gratuita, de la un capat la altul?

Diana Bordeianu 8:34pm Nov 10
Nu e o metoda de a atrage clientii, cu cei care ma contacteaza pe privat merg pana acolo unde sunt ei dispusi sa mearga si sa se deschida. Nu le sugerez sa vina la mine in cabinet, nu le amintesc de costuri sau altceva. Eu consider ca oamenii au nevoie de astfel de servicii. In Romania sunt oameni destul de reticenti in ce priveste consilierea si consider ca au nevoie de cineva care sa le faca un pic de lumina. Au nevoie de omul din spatele terapeutului. Dar este doar parerea mea

Andrea Vescan 9:45am Nov 11
Nu cred ca D-zeu are nevoie de promisiuni,ci de fapte,asa ca mai bine este sa nu promiti nimic ,ci sa te bucuri de ceea ce ai realizat sau ti-ai dorit si multumeste-i continuu,asa este cel mai bine :)

Adrian Isacianu 11:54am Nov 11
Nu promite absolut nimc, nimanui, timp de o saptamana, vezi ce intampla si mai ales…cum te simti si ce simti.

Camelia Burnete 2:01am Nov 12
Bravo Diana, bravo tie, putini oameni ca tine. Banii ne mănâncă omenia :( ((

Diana Bordeianu 7:32am Nov 12
Multumesc

Catalin Lazar 10:43am Nov 12
De ce bravo, doamna Camelia Burnete, nu trebuie sa manance si gura lu’ Diana Bordeianu o paine? :P

Camelia Burnete 10:51am Nov 12
Știam ca ai întrebări referitor la asta :) ))))))


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile