Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Pot face masaj persoanelor cu handicap?

Terapeuti RO 6:43pm Jan 9
Mesaj:
Buna seara,
Eu ca tehnician masseur pot face masaj persoanelor cu handicap? Stiu ca pot face masajul therapeutic,(bine asta si-n functie de fiecare pacient ce sufera) dar ma gandesc ca acest tip de masaj ar trebui facut de persoanele incadrate in cadul medical, nu vreau sa dau cumva cine stie in alte probleme de sanatate.
Multumesc!

Viorel Si Felicia Mocanu 6:46pm Jan 9
la “handicapati” nu se face masaj )))) tu stii ce ai scris mai sus??? ))) aaa si nu se ia handicapul de la ei la tine… deci handicapul lor nu iti face tie rau ca nu e boala infecto-contagioasa ))

Brasoveanu Alina Maria 7:04pm Jan 9
cred ca nu ati inteles mai exact ceea ce am vrut sa spun…eu stiu exact ceea ce am scris mai sus…era vb despre problemele lor de sanatate sa nu cumva sa se agraveze, nicidecum ca ar fi o boala contagioasa…tocmai ce am specificat despre masajul therapeutic mai sus….

Viorel Si Felicia Mocanu 7:10pm Jan 9
nu vreau sa fiu inteles gresit… lucrez in domeniul “masajului terapeutic” si tot ce tine de recuperare, insa masaj pentru persona cu handicap nu exista… propabil ceva acolo va scapa… la ce anume va referiti… probabil afectiuni locomotorii, de statica posturala, de corectare ortostatica, etc, etc….

Brasoveanu Alina Maria 7:16pm Jan 9
bun, atunci pun altfel intrebarea o persoana care are piciorul taiat i se poate face masaj terapeutic?

Viorel Si Felicia Mocanu 7:21pm Jan 9
taiat? adica amputat? Masaj la partea care a ramas? daca a fost taiat, trebuie stiuta cauza… masajul are si contraindicatii… masajul nu este frectie… taiat din ce motiv? accident, sau amputat (necroza, artrita, etc), sincer is putin obosit dar mai clar… ajung sa cred ca trebuie facut masaj la piciorul taiat…. partea “detasata” de trunchi ))

Camelia Burnete 7:21pm Jan 9
Tu nu ai platit o asigurare pt asta? Colegiul care l ai absolvit, cursurile care le ai facut, cunostintele acumulate, iti da dreptul sa masezi persoane cu handicap?Asigurarea care o platesti sa fi acoperita, iti permite sa ai clienti cu handicap? Si ce fel de handicap, astea toate ar trebui sa fie stipulate in asigurarea ta de Maseur Terapeutic. Tu esti cea mai in masura sa sti ce ai voie legal sa faci si ce nu.

Viorel Si Felicia Mocanu 7:24pm Jan 9
Nu se folosesc termeni ca “masajul persoanelor cu handicap”, “masaj la piciorul taiat” ma gindesc ca a-ti facut o scoala unde se invata si anatomie si conduita fata de pacient… deci asta cu masajul persoanelor cu handicap si cu piciorul taiat – is tari de tot )))

Camelia Burnete 7:31pm Jan 9
Ati se scrie impreuna nu despartit. Da , am facut un colegiu de 3 ani jumatate in Canada Vancouver. Lucrez intr o clinica medicala si Spa la Sherston Wall Centre de atunci. Vrei ceva diplome, sau…?

Brasoveanu Alina Maria 7:42pm Jan 9
ma bucur ptr dvs. Camelia Burnete, nu inteleg exact ce ati scris mai sus … eu in principiu ma bucur foarte mult ca pot avea ceva sfaturi de la persoanele cu experienta, pentru asta ma aflu si aici, chiar nu vreau sa jignesc pe nimeni; dupa cum am spus am absolvit cursul de technician masseur unde ca si competente: aplicarea drenajului limfatic, masajului reflexogen, somatic si cel terapeutic

Brasoveanu Alina Maria 7:55pm Jan 9
d-nul. Viorel Si Felicia Mocanu am dat un exemplu oarecare pe care il am si-n familie; am fost contactata si exact sub acest context mi-a fost adresata intrebarea ,, daca pot face masaj si pers cu handicap,, …nu cred ca este nevoie sa ne amuzam de cei care incerca ceva nou in viata, sau care sunt la inceput de drum, … pentru asta ma aflu aici ptr a cere sfaturi si sincer va multumesc. Cred ca oricine la inceput de drum mai are cateva nelamuriri…

Camelia Burnete 8:03pm Jan 9
E foarte frumos, dar trebuie sa sti inca din timpul cursurilor pt ce tehnici de masaj esti acoperita ca asigurare. Daca colegiul a predat cursuri de masaj pentru persoane cu handicap. Sant foarte multe persoane cu handicap, care necesita masaj regulat, dar depinde de felul de handicap. Iar in problema cu jignitul, mi am dat seama cine vrea sa jigneasca si cine nu. Nu ne intereseaza persoanele astea pe noi acum. Pe diploma mea scrie clar ce tehnici de masaj am voie sa fac legal,iar certificatele plus diploma atesta asta. Ex. Nu pot face reflexology fara sa fi absolvit cursul asta cu certificat. Nu pot face legal un cranio-sacral massage, daca nu am certificat si diploma pt asta. Exact la fel si cu celelalte 25 tipuri de masaj care le fac. Nu stiu daca acasa trebuie sa aveti Insurance Liability, dar asigurarea asta pe care tu ca maseur trebuie sa o platesti anual, iti permite sa faci tipurile de masaj studiat in colegiu. Atat doar, nici o alta procedura nu esti legal sa o faci daca nu ai diploma ori certificat pt a o presta. Poti intreba asociatia maseurilor din orasul tau ori collegiul care l ai absolvit. Doar tu si ei stiu cel mai bine. Sfaturile ori mistourile unora cred ca te incurca mai mult. Succes draga mea.

Brasoveanu Alina Maria 8:09pm Jan 9
corect asa este…. multumesc frumos!!!

Paula Ţintă 8:18pm Jan 9
Mesajul se poate aplica oricărei persoane care nu are o contra indicaţie în acest sens. Dacă ai făcut o şcoală, sigur ştii cui nu trebuie să i faci masaj. De ce unei persoane cu o dizabilitate nu ai voie să i faci masaj?

Brasoveanu Alina Maria 8:19pm Jan 9
poti sa-I faci nu asta ar fi problema doar ca intrebarea mea era daca eu ca technician masseur o pot face sau va trebui cineva din sistemul medical

Brasoveanu Alina Maria 8:19pm Jan 9
?

Brasoveanu Alina Maria 8:20pm Jan 9
normal ca trebuie tinut cont si de starea de sanatate ….

Paula Ţintă 8:29pm Jan 9
Ca să nu ai probleme cere pacientului să vină cu o recomandare de la doctor că are voie masaj. Poţi să i faci fără grijă.

Brasoveanu Alina Maria 8:29pm Jan 9
multumesc frumos!Paula Ţintă

Viorel Si Felicia Mocanu 9:02pm Jan 9
se pare ca ati inteles gresit exprimarea mea… nu exista “masajul persoanei cu handicap” masajul se aplica unei afectiuni, sau unui mod anume ca il numim drenaj, intretinere, reflexogen, etc… asta am vrut sa subliniez ca exprimarea nu a fost potrivita… si apoi masaj la un picior taiat…. Camelia Burnete eu nu am solicitat sa mi se demonstreze de cineva ce diplome are…. insa din discutia cu “masajul persoanei cu handicap” sau “masajul piciorului taiat”, lipsesc doua discipline de baza: anatomia si Nursing-ul

Alex Enache 9:20pm Jan 9
Depinde ce handicap are. Dar in mare chiar ajuta foarte mult sistemul muscular pentru a nu isi pierde din tonus, etc. Documenteaza-te mai mult in privinta asta.

Vlady Popa 9:23pm Jan 9
Sigur că se poate face masaj. Dar dacă nu e proaspată intervenția chirurgicală(și atunci doar d. limfatic), la fel de bine i se pot face și clătite pacientului în cauză. Se simte bine și atât. Dacă are bani destui să se și simtă bine, spun ”go for it”! Dar dacă nu e situația financiară grozavă, atunci mai bine nu. Pentru că funcțional nu are de câștigat nimic.
Atunci când resursele pacienților sunt limitate(că doar trăim în Ro.), ar fi grozav să nu le irosim irațional. Cine e capabil să facă acest lucru în detrimentul banilor dă dovadă de morală.

Viorel Si Felicia Mocanu 9:26pm Jan 9
lucrind in sistem sincer m-a deranjat abordarea subiectului inca din descriere… imi imaginez cum ar reactiona un pacient/client/etc la urmatoarea interogare: “Cine e handicapatul cu piciorul taiat sa pofteasca la masaj” )) am avea parte de vintecari instantanee si acel om nu ar mai solicita masaj niciodata ))

Camelia Burnete 9:44pm Jan 9
Offff, ce gandire :( (((((

Viorel Si Felicia Mocanu 9:54pm Jan 9
Camelia Burnete citeste primul rind din postare si daca lucrati in domeniul medical, vi se pare corecta abordarea? “Eu ca tehnician masseur pot face masaj persoanelor cu handicap?” iar “handicapul” este o deficienta/lipsa ce nu se poate inlocui….

Camelia Burnete 12:54am Jan 10
:(


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita