consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As dori sa stiu daca “minciuna patologica” este considerata un dezechilibru psihic si daca se poate trata.

Terapeuti RO 8:23pm Nov 4
Mesaj:

Buna ziua! As dori sa stiu daca "minciuna patologica" este considerata un dezechilibru psihic si daca se poate trata. Aceste persoane traiesc stari afective profunde ca oricare alte persoane? Multumesc!


Terapeuti RO 7:06pm Nov 8
Niciun raspuns?

Bogdan Bogdanovich 8:06pm Nov 8
O sa incerc eu unul :) ! Mitomania nu este o boala psihica in esenta, ci de cele mai multe ori un simptom al unei alte manifestari psihice; Astfel putem vb de Mitomanie Maligna (legata de sentimente de inferioritate), Mitomanie de tip Vanitos (cand persoana incearca sa se impuna in grupul sau prin diverse tehnici ..inclusiv minciuni), Mitomania celui ce traieste in alte realitati (ratacitoare)/ ce incearca sa fuga de lumea din jurul sau, sa evadeze in minciunele ce le stie ca sunt minciuni, dar treptat ajunge sa creada si el in ele si Mitomania Perversa, cand cel in cauza incearca sa te escrocheze (deseori vb de personalitati psihopatice / ce cauta satisfactii cu orice pret si denota o lipsa de empatie mascata prin minciuni si charm). In ultimul caz, persoana in cauza nu poate fi capabila de trairi afective intense…si nu exista tratament ptr asa ceva. Psihopatia, desi ne duce cu gandul la psihopatii din filme (prejudecata :p), nu este o patologie in sine cat timp nu devine criminala… in schimb persoana psihopata este destul de imorala (conforma standardelor sociale in care traieste), usor plictisita, fara hobby, fara pasiuni, cu o capacitate de disimulare iesita din comun. Deseori ajung lideri de succes, iar societatea ii apreciaza ptr capacitatea de a "taia in carne vie", fara sa stie ca sunt psihopati. Pot duce de nas chiar si psihologii si testele uzuale de psihologie, astfel incat diagnosticul de psihopatie poate fi dat dupa o indelungata analiza si anamneza. Nu este recomandata o relatie cu o astfel de persoana… caci singura sa intentie este de a te folosi ca pe un obiect in obtinerea unor avantaje pe termen scurt sau lung…

Terapeuti RO 8:11pm Nov 8
Multumim d-nule Bogdan Bogdanovich!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed