Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiica mea de 14 ani este posedata de o furie cumplita si uraste pe toata lumea, inclusiv pe mine!

Marina Dumitru 10:01pm Feb 28
va urez de bine! Marina Dumitru ma numesc, fiica mea de 14 ani uraste pe toata lumea, inclusiv pe mine! problema reala cred ca e in alta parte! este posedata de o furie cumplita… credeti ca o sedinta de hipnoza ar releva un motiv, altul decat adolescenta??? pe acest motiv il cunosc.. multumesc pentru radbarea dvs

Cristina Dimitrescu 4:03pm Mar 1
Nu stiu daca o singura sedinta de hipnoza poate rezolva problema, dar sigur ajutorul unui specialist ajuta in cadrul terapiei de familie.

Marina Dumitru 7:45pm Mar 1
multumesc… o sugestie???

Mia Sintimbreanu 7:56pm Mar 1
Atat cat stiu despre oameni…copiii isi iubesc parintii. Chiar si atunci cand sunt furiosi sau poate mai ales atunci. Poate ca nici nu e furie…poate este ceva ce nu are cuvinte sa exprime si atunci se exprima cum poate. Nu stiu ce o framanta, insa cu certitudine exista motive pentru comportamentul ei, chiar daca nu le stie nici ea nici dumneavoastra. Cel mai bun lucru pe care vi-l pot sugera este sa nu amplificati conflictul cu ea, ci sa incercati sa-i intelegeti lumea – atat interioara cat si exterioara. Puteti chiar sa-i spuneti ca vreti sa o intelegeti. Sunteti mama si sunt sigura ca stiti cum sa-i transmiteti fiicei dumneavoastra ca va preocupa starea in care se afla si ca ii sunteti alaturi si ca asta va intereseaza mai mult decat sa va certati cu ea indiferent de tema. Va urez numai bine!

Marina Dumitru 7:59pm Mar 1
multumesc, ma straduiesc cat pot sa merg pe drumul sugerat…

Mia Sintimbreanu 8:00pm Mar 1
Snt sigura de asta! Altfel nici nu ati fi cerut sfatul unor persoane necunoscute. Aveti incredere in dumneavoastra ca mama si in sufletul ei!

Botezat Radu 9:23am Mar 2
eu as tine putin sa va mai intreb: de cat timp a aparut aceasta ‘furie’? coincide cu niste evenimente dificile in viata ei? ne puteti furniza mai multe detalii despre viata ei si a familiei? este foarte dificl cu putine informatii sa ne facem o parere educata. Multumesc anticipat

Catalin Lazar 1:17pm Mar 2
NU va imaginati ca exista o interventie minune care va va schimba fiica si o va returna familiei asa cum isi doresc parintii. Trebuie sa adresati problemele, nemultumirile, carentele care pot exista in familie sau in relatie cu ea. Fata poate urma psihoterapie iar rezultatele se vor vedea treptat, in timp.

Marina Dumitru 8:45am Mar 3
As putea sa spun ca povestea a inceput prin iulie anul trecut si, cred eu, are legatura cu examenul de capacitate! Si spun asta pentru ca nu mai merge la scoala deloc! Tipa “nu vreau”! Nu mai vrea?!?!

Remus Sandu 8:22pm Mar 4
Vă recomand să citiţi şi comentariul pe care l-am lăsat aici. https://www.facebook.com/groups/intreabaterapeutul/permalink/657930774253800/?comment_id=658030660910478&offset=0&total_comments=4 Ce ai putea zice despre cineva care în mod aparent inexplicabil este agresiv/ furios/ irascibil dacă se confruntă cu o dezamăgire neaşteptată sau nu-i convine ceva ? Oare a consumat alcool sau a servit vreun drog… sau aşa reacţionează mereu ?De ce se întâmplă asta ? Fiindcă alcoolul creşte nivelul endogen de opioizi, de unde şi reacţia comportamentală. Adică acum se cunoaşte că activitatea sistemului opioid este strâns corelată cu emoţiile noastre pozitive sau negative. Respectiv când vedeţi că fata dvs este frustrată sau irascibilă, înseamnă că au fost activaţi anumiţi receptori de opioizi, de ex CA ŞI CUM ar fi băut alcool, sau ar fi luat un drog.

Remus Sandu 8:35pm Mar 4
Şi sunt câteva boli asociate cu manifestări comportamentale specifice, tocmai pentru că favorizează o anumită eliberare a dopaminei. De ex. boala celiacă este asociată cu excesul de opioizi (modulează dopamina), sindrom de malabsorbţie şi eventual colesterol scăzut, chiar dacă este totuşi în interval de normalitate. Citiţi şi studiile de caz de la ‘ARTICOLE SIMILARE’ http://wp.me/p48646-Ne

Catalin Lazar 10:36pm Mar 5
Doamna Marina Dumitru, duceti fata la o evaluare psihologica, v-as recomanda sa o cautati pe doamna psiholog Elena Vladislav. Cautati sa aflati de ce natura este problema sa, prin ce trece etc. Luati-o usor si tineti cont de limitele ei.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita