Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm un copil suspectat ca ar avea autism, mi s-a spus ca copiii cu autism nu au contact vizual si nu sunt sociabili, intrebarea mea este nu au contact vizual nici cu parintii sau apropiatii ?

Terapeuti RO 10:27am Nov 4
Mesaj:

Am un copil suspectat ca ar avea autism, mi s-a spus ca copiii cu autism nu au contact vizual si nu sunt sociabili, intrebarea mea este nu au contact vizual nici cu parintii sau apropiatii ? sau evita sa priveasca in ochi doar persoanele straine ?


Diana Bordeianu 10:36am Nov 4
Nu au contact vizual, adica evita cu toata lumea. Asa numita privire goala. se uita la tine, dar se uita prin tine, ignorandu-te. Au stereotipii: flutura mainile, merg pe varful picioarelor, se joaca cu obiecte ce produc lumini – duc lumina aproape de ochi, invart rotile unei masinute uitandu-se la rotatia acesteia. Nu vorbesc si nu raspund spontan la o intrebare – Nu cer ajutorul, nu sunt receptivi la nimic din imitatia verbala. Sunt multe de spus. Va rog, dati-mi un mail pe privat office@atelierecumaniere.ro si va pot indruma spre un centru unde ii face gratuit o evaluare. Diagnosticarea timpurie in autism pune premisele unei bune recuperari ulterioare prin terapie. Fiecare secunda in care stati, e un timp in care copilul stagneaza.

Alice Dinu 11:06am Nov 4
Da, si eu sunt deacord ca ar fi necesara o evaluare de specialitate, cat mai timpuriu….contact vizual evitant si comportament pasiv pot avea si copiii cu tulburari de atasament sau alte dificultati emotionale… musai investigat

Luciaa Lucia 11:58am Nov 4
Da orice diagnosticare timpurie este extrem de benefica copilului…ma puteti contacta sa va recomand un dr. bun..unde merg majoritatea copiilor din tara
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile