Login

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatDe câteva zile am încercat să caut pe net pe cineva care să mă ajute la o problemă cu care mă confrunt.

Terapeuti RO 7:12pm Nov 29
Mesaj:
Salutări. De câteva zile am încercat să caut pe net pe cineva care să mă ajute la o problemă cu care mă confrunt. Pentru a înțelege totul am să încerc să povestesc, pe scurt, despre ce este vorba. Sunt student la Facultatea de Jurnalism din Oradea și de 2 luni de zile de când sunt aici se întâmplă lucruri foarte ciudate. Să mă raportez în trecut, la liceu, aveam o colegă pe numele ei de Lazăr, de mii de ori ne-am certat, ne-am pălmuit, ne-am împăcat… avea prieten și trăiam cu speranța că într-o zi va alege dintre el și mine. Când se despărțeau interveneam eu, când se împăca cu el, … eram lăsat dracului să sufăr singur. Mi-a făcut multe faze și mereu am iertat-o pentru că am iubit-o mai mult ca pe orice. Ea a început să se folosească de acest lucru până când am spus că este mai bine să rupem orice legătură și să mergem pe drumuri diferite… oricum era cls. a 12 a. Numai bine! A intrat la Arad la facultate, eu la Oradea, gata, nu o să mai am treabă cu ea. Dar din contră. Să vă spun că nu mă mai gândesc la ea, nu am mai vorbit cu ea și chiar îmi era foarte bine până într-o zi când mergeam pe drum cu o colegă de la facultate și aud pe doi oameni vorbind de Lazăr… nu știu ce persoană dar nici nu prea conta.. era numele ei… trec pe trecerea de pietoni, din nou, numărul de la mașină era BH94LZR, trec pe lângă liceul Aurel Lazăr…. asta nu-i nimic… am fost nu de mult la biblioteca școlii să împrumut o carte și din cele 200.000 de cărți fix mie mi-a căzut cartea unde eroina principală avea numele de LAZARA. Să nu mai spun că îmi apare în vise la 2 , 3 zile… și în vis încerc să mă feresc de ea da nu pot… nu mai știu ce să fac… gândurile mele zboară în toate direcțiile, nu mă mai pot concentra pe nimic… mă trezii și sincer nu mai știu ce să fac… vă rog mult ajutați-mă.. un sfat, orice … vreau să iasă o dată pentru totdeauna din mintea mea, să nu o mai visez, să nu mi se mai pară cuvantul ‘Lazăr’ un cuvânt care să-mi aducă atâtea amintiri neplăcute… vă rog mult… răspundeți la acest mail.. veți face un student fericit.!!!

Camelia Burnete 7:16pm Nov 29
Dragostea , mance o amaru’ :)

Catalin Lazar 7:23pm Nov 29
eu ma abtin :) )

Camelia Burnete 7:32pm Nov 29
:) )))) Lazar :) )))

Mario Adrian 7:38pm Nov 29
Jar pe suflet: Lazarrrr!!!!..:))))

Mario Adrian 7:38pm Nov 29
Cătăline…, nu te-ai gândit la asta?..:)))

Catalin Lazar 7:39pm Nov 29
pai de ce am zis ca ma abtin :) )))))))))

Camelia Burnete 7:39pm Nov 29
:) )))) omg

Catalin Lazar 7:40pm Nov 29
incercam o desensibilizare :D

Mario Adrian 7:40pm Nov 29
Pai da, noi Înțelegem.., dar persoana in cauza cred ca prin faptul ca ti-ai făcut apariția, cu siguranță va intra in shoc!..:)

Catalin Lazar 7:41pm Nov 29
am inteles ca in Ardeal e un nume destul de raspandit, va trebui sa se adapteze cumva :)

Mario Adrian 7:44pm Nov 29
Categoric…, totul e doar in mintea lui!…

Bogdan Bogdanovich 7:52pm Nov 29
Nu cred ca v-ati despartit inca de ea… Creierul fc cu metafore, si faptul ca o vedeti oriunde, este ptr ca inca nu v-ati despartit de ea ..la nivel metaforic/ sau in alte cuvinte…sunteti bantuit de fantoma ei, chit ca inca se afla in viata. Fenomenul asta de ghosting apare cand creierul incearca sa arhiveze relatia dvs la nivel de metafore, trecand la nivel de inconstient detalii semnificative ce va provoaca suferintza (din acest motiv si visele cu ea). Ptr a o scoate din minte, puteti incerca o tehnica simpla…spre ex.: scrietzi-i 1 scrisoare pe saptamana, dar fara sa o expediati, si dupa ce terminati de scris, facetzi niste exercitii fizice (spre ex 20 de flotari :) / un soi de body awarness), ce va vor ancora in prezent. Ancorele in prezent sunt importante in acest proces de jelire…ptr a nu cadea in deprimare (retrairea efectiva a sentimentelor). Oricum, ptr ca exista un grad de risc aici, poate un terapeut va poate ghida mai eficient in tot acest proces ;)

Sauciuc Elena 8:16pm Nov 29
cred ca aveti o legatura energetica foarte puternica. numai un foarte bun bioterapeut o poate rupe.cauta pe cineva care practica bioenergie.

Adriana Stefan 8:40pm Nov 29
Eu totusi cred ca o sa iti treaca. Ocupa timpul cu alte chestii, fa-ti prieteni noi, iesi in oras bla bla. Nu e nimic aici de domeniul sf

Adrian Isacianu 8:54pm Nov 29
Baiatule, pune mana pe carte si lasa prostiile, maine-poimaine vine licenta si nu o sa ai cunostintele necesare s-o faci. Fata este PA! si nu are nici o treaba cu numerele de inmatriculare sau autorii de carti. Maine este Sf. Andrei, cauta o Andreea!

Roxana Agafitei 10:10pm Nov 29
as zice sa te imprietenesti cu Catalin Lazar, cu soferul masinii de care ziceai, citeste carte cu Lazara si, cu un marker permanent, scrie Lazar cam pe unde poti, prin casa. Si ne mai auzim peste vreo saptamana

Adrian Isacianu 10:54pm Nov 29
Excelenta sugestie! O intaresc cu propunerea de a scrie Lazar pe peretii camerei, cu litere mici de 1,57 mm, coloane incepute de jos in sus, de la dreapta la stanga. Pe tavan fontul se fie de 1,93 mm, in diagonala cu unghi de 17 grade. Finis, sters, reia.

Catalin Lazar 11:02pm Nov 29
Nu mai obositi omul, scot eu un tapet, marca inregistrata :P

Adriana Stefan 11:14pm Nov 29
:) )

Adrian Isacianu 11:15pm Nov 29
Scoti tapetul doar cu coloanele trasate, completarea lor sa se realizeze individual in functie de tema.:D

Roxana Agafitei 7:30am Nov 30
Catalin, ma bazam pe generozitatea ta!

Lux Animae 9:46pm Dec 11
Singura solutie e confruntarea sincera si a lua o decizie privind modul cum iti doresti sa iti traiesti viata. Una e sa iubesti o persoana si alta este sa nu iti placa atitudinea ei fata de tine. Daca poti sa te detasezi si sa iti permiti sa o iubesti fara a-i incuraja atitudinea, este ok. Daca nu, acceptarea realitatii si luarea unei decizii fac parte din maturizare…

Gerard Stroe 10:09pm Dec 11
o sa-ti treaca, nu te ingrijora, ai facut o mica obsesie pentru ea, deoarece sentimentele tale nu au fost impartasite in mod autentic de catre ea, ai fost doar "carja" pe care ea o folosea cand era ranita, se intampla destul de des in relatiile de amicitie intre persoane de sex opus. Semnele de "laza" le observi mai des decat restul combinatiior de litere intrucat creierul tau e setat sa identifice, din multitudinea de stimuli, aceasta combinatie, nu inseamna ca e mai deasa decat celelalte, dar tu esti setat sa dai atentie acestei combinatii dintre toate celelalte.

Catalin Lazar 10:27pm Dec 11
Cine a setat creierul? :P

Camelia Burnete 10:34pm Dec 11
:) )))
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19379 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari
(in categoria actuala: 8785 raspunsuri primite pentru 1572 intrebari)