Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am absolvit mai multe cursuri si detin mai multe diplome in Reiki, vindecare reconectiva, terapie cuantica, intuitie medicala etc. si as dori sa urmez o cariera in acest domeniu. Ce trebuie facut pentru a putea practica legal astfel de terapii?

Terapeuti.ro 7:59am May 27
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua,
Am o intrebare legata de conditiile legale pentru a putea practica Reiki sau alte forme de terapii energetice.
Am absolvit mai multe cursuri si detin mai multe diplome in Reiki, Vindecare Reconectiva, Terapie Cuantica, Intuitie medicala etc, si as dori sa urmez o cariera in acest domeniu.
Ce trebuie facut pentru a putea practica LEGAL astfel de terapii?

Multumesc,
Gabi


Andu Marian Moisa 10:01am May 27
Legal, nici o astfel de terapie alternativa nu are o recunoastere de la ANC sau Ministerul Sanatatii.

Fanache A. Remus 10:53am May 27
Ar trebui sa urmati o facultate de medicina, profil psihologie/psihiatrie si pe baza diplomei absolvite sa puteti practica alternativ si restul de terapii in completarea sedintelor de psihoterapie (sau ca alternativa). Bioterapia, tratamentele alternative, reiki, si altele de gen, nu sunt recunoscute oficial (domenii de frontiera), deci daca vreti sa faceti ceva recunoscut oficial trebuie sa urmatii recomandarea de mai sus.

Emanuel Prichici 1:51pm May 27
Faceti niste cursuri de masaj si in baza acestora puteti practica si Reiki pentru ca veti primi diploma de maseour care este recunoscuta si va puteti deschide un PFA.

Alina Mihoc 7:11pm May 27
Intrati pe http://www.opmca.ro/ si verificati pe ce domeniu ati putea primi atestare. Persoana de contact de acolo este Alexandra Duta, eventual ii puteti trimite pe mail diplomele pe care le aveti si ea va poate indruma. Mult succes!

Andu Marian Moisa 7:15pm May 27
Fanache A. Remus facultatea de medicina sau psihologie tot nu susține diplomele legal… Nu poți acredita reiki spre exemplu pentru ca trebuie sa demonstrezi competente, iar cat timp spiritualul nu are o recunoaștere științifică este egal cu zero. Mai este ideea de doctorat, dar sa nu fie pentru demonstrarea unor terapii alternative spirituale, ci pe baza unui studiu psihologic.

Andu Marian Moisa 7:17pm May 27
Si eu am multe diplome pe aceasta ramura si studiez de 5 ani medicina si nu pot legal sa ofer terapii alternative de genul acesta… Mai mult, risc diploma de medic…

Andu Marian Moisa 7:18pm May 27
Pana nu va exista un colegiu al terapiilor alternative care sa controleze fluxul de terapeuți nu va fi recunoscut nimic.

Andu Marian Moisa 7:18pm May 27
Eu doresc de 3 ani sa unesc mai multi in formarea unui astfel de colegiu

Alina Mihoc 7:20pm May 27
Andu Marian Moisa: Din cate stiu eu, cei de la OPMCA sunt avizati de MInisterul Sanatatii pentru a da drept de libera practica pe domeniile de medicina complementara. Informatia asta am gasit-o in Monitorul Oficial. Eu nu am (inca) atestare la ei, dar ma tenteaza gandul, de aceea m-am interesat.

Andu Marian Moisa 7:21pm May 27
Cand or sa ofere atestare oficiala pe reiki eu ma las de medicina!

Andu Marian Moisa 7:22pm May 27
Înțeleg ce spui, dar terapiile respective se leagă de lucruri deja recunoscute… Nu de terapii spirituale propiu-zise

Andu Marian Moisa 7:22pm May 27
Fara științific nu există ceva aprobat

Alina Mihoc 7:24pm May 27
Nu stiu ce intelegi prin :terapii spirituale", eu una am facut curs de tehnica radianta (sora buna cu reiki, doar ca nu lucreaza cu simboluri) si cei de la OPMCA mi-au spus ca daca mai fac 2 cursuri la ei si dau examenul, m-as putea atesta si as putea deveni terapeut cu drept de libera practica.

Alina Mihoc 7:27pm May 27
Si apropo, eu sunt de parere ca medicina alopata si cea complementara se pot imbina arrmonios, nu cred ca trebuie sa renunti la medicina traditionala daca esti si bioterapeut

Andu Marian Moisa 7:27pm May 27
Tehnica radianta este dezvoltata de o tipa care era discipol direct al lui Usui si a creat propria idee de terapie fara aprobarea acestuia… Când or sa îmi demonstreze ei beneficiile tehnicii radiente si competentele cursului eu ma.las de medicina alopata.
PS: am la randul meu foarte.multe cursuri de genul acesta, dar nu înseamnă ca merg demonstrate

Andu Marian Moisa 7:28pm May 27
Sunt bioteraput cu mult înainte de a face medicina alopata… Insa eu vorbesc in termeni reali…

Alina Mihoc 7:30pm May 27
Beneficiile sunt demonstrate de practica. eu una am lucrat pe apropiati, asa ca experiment si am obtinut rezultate frumoase: chisturi ovariene care dispar, noduli tiroidieni micsorati etc. Chiar se vad rezultatele.

Andu Marian Moisa 7:41pm May 27
Cunosc! Insa oficial nu a fost demonstrat

Alina Mihoc 7:47pm May 27
Toate se pot demonstra prin ecografii si analize medicale inainte si dupa inceperea terapiei. Ce poate fi mai clar ca asta? De ex un pacient cu inceput de ciroza hepatica, fibroza 22 si dupa 6 saptamani de terapie, fibroza devine 12. Eu zic ca asta e o demonstratie clara ca totul e real.

Alina Mihoc 7:48pm May 27
Apropo, cand prietena mea cu chisturi endometriozice a fost la control medical si dimensiunile erau la jumatatea, reactia medicului a fost superba: "da’ ce-ati facut?" :)

Andu Marian Moisa 7:52pm May 27
Pacienții urmau tratament alopat?

Andu Marian Moisa 7:53pm May 27
Cunosc ce spui… Eu am tratat cancer 100%… Ideea este ca o demonstrație se face pe cateva mii de pacienți…

Alina Mihoc 7:56pm May 27
Nu, Persoana cu inceput de ciroza a facut tratament clasic cu interferon, dar i s-a sistat (nonrespondent) acum 7 ani, iar pt chisturile endometriozice fetei i s-a spus ca nu exista tratament.Doar operatie.

Alina Mihoc 7:59pm May 27
Cum ziceam, eu momentan am lucrat doar pe cunoscuti, gratis. Sper sa ma atestez si sa ajung sa am un palmares de mii de pacienti tratati :) Rezultatele m-au impulsionat si sper sa reusesc sa obtin dreptul de libera practica.

Andu Marian Moisa 8:01pm May 27
Foarte bine insa ai grija… Chiar daca e vina unui medic curant alopat … Răspunzător este terapeutul…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita