consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Credeti ca un copil cu deficiente de auz (hipoacuzie) ar avea nevoie de cateva sedinte de terapie psihologica, dezvoltare personala, pentru a-si dezvolta relatiile personale, sa-si faca prieteni, colegi si sa se dezvolte normal, avand in vedere ca e si mai retras, emotiv, izolat ?

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ! Credeti ca un copil cu deficiente de auz (hipoacuzie) ar avea nevoie de cateva sedinte de terapie psihologica, dezvoltare personala pentru a-si dezvolta relatiile personale, sa-si faca prieteni, colegi si sa se dezvolte normal, avand in vedere ca e si mai retras, emotiv, izolat ?

Poate fi o sabie cu două tăișuri. Poate copilul va crede că îl duceți la aceste ședințe pentru că e “defect”. Încercați să îl înscrieți la un club unde sa poată cunoaște copii de vârste apropiate. Șah, pictură, poate sport.
 1
Ați vorbit și cu el? El ce părere are? V-a spus că are probleme de relaționare sau este doar impresia dumneavoastră. E important ce simte și ce vrea el, in primul rand ,daca nu vreți să faceți mai mult rău decât bine. Comunicați! Succes!
 2
De acord cu colegele mele, recomand mai degraba un grup de dezvoltare personala si cluburi adaptate abilitatilor si pasiunilor lui.
Mult succes!
 1
Câți ani are copilul?Puteți apela dumneavoastră la suportul unui terapeut pt a înțelege cum puteți să-l susțineți și să-l încurajați. Este f important cum abordați dumneavoastră aceasta deficienta. O atitudine fireasca, încurajatoare este constructiva pt copil. Puneți accent pe potențialul și abilitățile copilului, pe ce ii place, la ce are talent, nu pe deficienta. Succes!
 1
Totul incepe cu relația părinte copil ? Contează modul în care copilul este tratat, cum I se vorbește, ce roluri I se atribuie,cat de implicați sunt părinții în creșterea celui mic. Sunt curios câți ani are copilul acum și de când ați observat aceste aspecte la el.
E important ca pe langa o dezvoltare personala, deficitul de auz sa fie corectat printr-un aparat adecvat care sa il ajute sa se adapteze mai bine la mediul sau.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile