Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt in perioada grea din adolescenta, am 16 ani si sunt mai slab de felul meu, asa ca majoritatea colegilor ma iau in ras si fac glume proaste. Nu ii mai suport si imi vine sa bag cutitul in ei…

Terapeuti RO 9:06am Jan 27
Mesaj:
Buna ziua. Ca sa nu mai dau multe detalii inutile, am sa trec direct la subiect. Sunt in perioada grea din adolescenta, 16 ani, clasa 10-a. Eu sunt mai slab de felul meu si cam de 1.70
dar majoritatea colegilor ma iau in ras. Le-am permis glume, dar au inceput cu glume proaste ( Ca sunt slab, ca se bat cu 4 ca mine, ca am nasul mare etc. ). Incerc mereu sa ma calmez si cred ca numai suport si pana la urma ma dau la el si ce-o fi o fi…Mentionez ca am un nas mai borcanat si multa lume crede ca nu sunt suficient de barbat, care ar fi motivul as vrea sa stiu si cum sa procedez ca nu ii mai suport si imi vine sa bag cutitu in ei.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:06am Jan 27
preferabil ar fi sa iti concontrolezi furia… nu de alta dar nu cred ca vrei sa faci puscarie pentru omor calificat! In al doilea rand ai putea sa te gandesti la faptul ca exista oameni care pentru ca se simt slabi… pentru ca au un gol in ei pe care nu il pot umple si defapt sufera f mult… recurg la violenta… pt ca este mai usor sa faci rau decat bine. Incearca sa iti faci un grup de prieteni care te accepta pt cine esti si nu pt cum arati! Timpul trece, tu ai grija de sanatatea si viata ta cat poti de mine. Succes!

Aurelia Ciobanu 10:40am Jan 27
Copiii de mai toate varstele au uneori tendinta de a fi batjocoritori, de a se reuni in grupuri si de a isi agresa verbal de cele mai multe ori colegii. Cauta si citeste despre fenomenul de ”bullying”, si incearca sa te concentrezi asupra activitatilor scolare si cauta compania prietenilor care te pretuiesc si te accepta neconditionat. Daca tu te simti bine in corpul tau, asta e cel mai important. Glumele lor vor atinge arii pe care le vor observa ca sensibile iar tu nu trebuie sa raspunzi cu agresivitate, ci cu siguranta de sine. Anii acestia vor trece si concentreaza-te sa pastrezi amintiri frumoase!

Daniela-Monica Guzu 11:51am Jan 27
Ai spus ca multa lume crede ca nu esti suficent de barbat. Tu ce crezi despre tine? Cauta sa intri intr-un proces de dezvoltare personala specific pentru adolescenti. Acolo vei invata multe lucruri minunate printre care si modalitati frumoase de ati creste stima de sine si increderea in tine. Multi adolescenti se confrunta cu tot felul de nemultumiri de sine. Mult succes!

Mar Dum 8:32pm Jan 27
Intr-o haita de lupi dar si intre oameni, nu conduce cel mai puteric ci cel mai sigur de el. Acesta este prototipul conducatorului si’n anumte grupuri de adolescenti de unde si succesele acestora …. A accepta la nesfarsit glumele proaste nu este o solutie pentru stima de sine si evident moral tau. Poti riposta daca vezi ca ai cu cine dar nu si in situata in care ai de-a face cu o personalitate de tip "interlop" si grupul din care faci parte ii este obedient. Intr-o confruntare cu asemenea personaje ori il dovedesti fara drept de apel si-l umplii de "respect" prin deteminarea cu care actionazi ori mai bine iti cauti alt grup. Socialmente cea mai de succes forma de riposta este umorul, sarcasmul, depinde de situatie… "ma maguleste ca nu mai ai adversar in lume si te-ai oprit tocmai la mine", Nu cumva ai un complex de depasit de vrei sa te bati cu 4 de o data ? Este cumva vre-o fata pe care vrei sa o impresionezi ? Poti cobora stacheta ca sa vorbsti pe limba lui daca nivelul intelectual este mai scazut, insa lezarea amorului propriu la asemenea personaje se reduce la confruntare fizica, ceeace nu cred ca este avantajos. cauta mai bine grupuri incare liantul este o pasiune comuna cu a ta: sport, muzica, stiinta, cultura, etc. Acolo nu forta bruta si mistoul va fi valorizat ci ceeace esti in acel domeniu.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile