consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 20 de ani si sunt amanta de doi ani.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Am 20 de ani. Sunt amanta de doi ani. Am o curiozitate și va întreb pe voi, ca el nu mi-ar raspunde. De ce o înșală pe iubita lui cu mine de atât de mult timp? Ce ii poate lipsi? Ei sunt impreuna de 8 ani, dar nu pare ca nu i-ar oferi ce are el nevoie.

Am pus această întrebare unui bărbat. Știi ce mi-a spus? “Un barbat care înșeală, o face pur și simplu, că așa e el. Nu că i-ar lipsi ceva. Iar unul care e fidel, e fidel la fel. Că așa e el.” Poate nu este un răspuns universal valabil, dar eu cred în el.
 13
poate nu ii ajunge cat ii ofera iubita ..sotia
Intrebarea cred ca ar fi alta de ce accepti tu aceasta situatie …
 13
Cu siguranta tu ii împlinești nevoi pe care cealalta nu i le implinea .Ai scris “iubita lui”…Daca e așa, de ce nu ii da libertatea de a intra într-o o alta relație ,dar mai ales de ce nu este într-o relație doar cu tine?
 9
Stai linistita, ca nici tu nu ii oferi, altfel era doar cu tine de doi ani. Buna intrebarea Teodorei, mai bine incearca sa afli ce iti lipseste tie, nu ce ii lipseste lui.
 16
E o chestie cu dus si intors aici.Am fost amanta.Acum sunt sotia lui.Cred ca multi dintre cei din jur vad relatiile astea ca ceva nefolositor,sau tampit.La mine spre exemplu mereu zicea ca isi gaseste linistea de care are nevoie.Acum lumea imi zice ca nu il mai recunoaste,ca e alt om,alt caracter.Poate ca relatia aia nu e ce vrea dar ii e lene sau frica sa o termine din varii motive.Sau poate ii e frica sa incepa ceca serios cu tine si o tine asa sa vada cat ii merge.
 2
Este important sa vezi ce anume te face pe tine sa stai intr-o relatie care este putin fata de ceea ce ai putea avea. In ceea ce priveste raspunsul legat de el..nu e doar unul posibil insa nu e ceva ce tine de tine, deci nu poti tu influenta, poti in schimb daca vrei influenta la tine pt a avea ceva care sa iti dea echilibrul necesar tie :)
Mult succes si ai grija de tine! :)
 2
Din punctul tau de vedere el e o victimă…săracul nu primește ce are nevoie de la sotie, deși sunt impreuna de 8 ani. Dar tie ce iti lipseste sau ce nu ii satisfaci, daca el e cu tine de 2 ani si totusi nu se desparte de cealalta?
 2
Esther Perel are raspunsul la aceasta intrebare.Iti recomand cartea ei: The state of affairs, rethinking infidelity.
este important de analizat – cine pe cine inseala! Si mai mult, ce te atrage pe tine in acesta relatie? Aspecte pozitive,.aspecte negative…..! Asa cum s-a scris mai sus- ai grija de tine! Numai bine!
 2
Infidelitatea lui nu are nimic de a face cu “ea”-partenera oficiala, ci cu el. El cauta, constient sau inconstient, un model de relationare cunoscut, in care are nevoie de relatii triunghiulare si de “planul B”. Atentie, deci, la iluzia ca “este vina ei, si cu mine va fi altfel”. Cand/ daca vei fi tu cea “oficiala”, e posibil sa faca acelasi lucru, pentru ca el e acelasi. Multa luciditate iti doresc!
 3


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed