consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietena mea mi-a spus ca vrea sa se desparta de mine pe motiv ca nu corespund cerintelor ei: rationament, logica, masculinitate, copilarism. Nu ne-am inceput viata sexuala, iar daca discut cu ea pe seama acestui subiect, imi spune ca doar pe mine ma poate dori.

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Sunt in relatie de 9 luni de zile cu o fata de varsta apropiata cu a mea.De aproximativ 1 luna jumatate este plecata in Anglia unde va mai sta 2 luni jumatate.Zilele trecute mi-a spus ca vrea sa se desparta de mine pe motiv ca nu corespund cerintelor ei : rationament , logica, masculinitate, copilarism ( cat timp a fost cu mine in Romania nu a spus nimic despre ele – ci le-a acceptat asa cum erau). I-am spus ca pot incerca sa le schimb dar nu vrea sa auda nicicum de asa ceva , nu doreste sa ma schimb , imi spune ca nu ma mai vrea, nici nu doreste sa discutam despre asa ceva, de fiecare data inchide subiectul si se supara..Tot imi spune ca nu mai vorbeste cu mine pana se intoarce inapoi in Romania dar de fiecare data cand ii scriu ea vorbeste cu mine.A spus ca nu mai doreste nimic de la mine nici cand se intoarce.Amandoi nu ne-am inceput viata sexuala,dar daca discut cu ea pe seama acestui subiect, imi spune ca doar pe mine ma poate dori si ca ar vrea sa facem dragoste.Am impresia ca isi neaga sentimentele de dragoste ce le are fata de mine.Ce sfaturi imi dati in acest caz?imi spune ca nu mai doreste nimic de la mine dar eu cred ca inca ma iubeste doar ca vrea sa fie detasata de mine cat timp e pe acolo ( e de felul ei mai libertina dar in limita responsabilitatii).Eu vreau sa o recuceresc dar ea nu vrea sa se lase nicicum.Astept cu mare interes solutii din partea dumneavoastra.Va multumesc frumos!

Este posibil ca ceea ce presupuneti dvs sa fie adevarat, sau este posibil sa va fie greu sa acceptati adevarul si atunci sa cautati explicatii de genul, sau alte variante posibile… Eu m-as intreba, ce anume va determina sa cautati astfel de explicatii? Cu alte cuvinte, ce va face sa credeti ca va minte si nu ca va spune adevarul? O relatie ar trebui sa fie bazata pe sinceritate, mai ales cand vine vorba despre lucruri atat de importante precum ce simtim unul fata de altul si viitorul relatiei noastre. Acestea fiind spuse, cum ati caracteriza relatia dvs?
ma gandesc ca este posibil ca prin atitudinea afisata ea sa iti ‘testeze’ loialitatea… poate exista in ea si dorinta de a nu te pierde? Incearca sa discutati despre aceste subiecte… daca se poate. In rest, rabdare… distanta este o problema in relatii. Succes! ;)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile