Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietenul meu de 15 ani, desi a intrat in liceul pe care si-l dorea si pentru care a dat si probe (arhitectura), a lipsit foarte mult si a inceput sa ne minta pe mine si pe mama lui. Mama lui a fost din vara diagnosticata cu cancer la plamani si sta in casa.

Terapeuti.ro 9:49am Feb 17
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua, am 16 ani. Prietenul meu de 15 ani este in primul an de liceu. Desi a intrat in liceul pe care si-l dorea, pentru care a dat si probe (arhitectura), nu ii place sa treaca pe la liceu. In semestrul trecut a ascuns de foarte multe ori faptul ca a lipsit(desi niciodata nu ma minte, este sincer cu mine, dar am inteles ulterior ca ii era frica sa imi spuna pentru ca l-as fi certat). Cand venea sa ma ia de la liceu (pentru ca mereu termina inaintea mea) venea cu rucsacul iar eu credeam ca vine de la liceu. Acasa nu putea sta pentru ca l-ar fi vazut mama lui, care din vara a fost diagnosticata cu cancer la plamani si sta in casa. Pana acum, nici pe mama lui nu o mintea, dar cand e vorba de mers la liceu, aparent, o face. Petrece timpul de acasa in fata PC-ului, nu se joaca neaparat, uneori citeste sau se uita la filme/seriale. Cand era mic a facut multe sporturi, la polo s-a priceput cel mai bine, dar nu a mai putut face. A mai incercat sa faca dar nu mai avea rezistenta si a fost dezamagit. De fiecare data il consolez cum pot. Suntem foarte apropiati si nu imi place sa stiu ca sufera. Referitor la liceu, nu ii place sa fie acolo, nu ii plac colegii. Unii profesori sunt stricti, la materiile de real face greu fata. Are o legatura stransa cu mama sa, si eu o plac foarte mult pe mama lui, o consider a doua mama, imi place sa o ajut cu tot ce are nevoie. Din cate stiu, el se simte foarte bine in prezenta mea, deci nu cred ca as fi eu o problema. Uneori e foarte distras (parca viseaza cu ochii deschisi), nu se poate concentra la discutiile mele cu el referitoare la liceu si importanta lui. As vrea sa il pot ajuta, nu stiu cum sa il fac sa se simta mai bine la liceu sau chiar in general.


Botezat-Antonescu Radu 11:52am Feb 17
ma gandesc ca boala mamei lui nu este un subiect usor de ocolit, pe langa ‘varsta rebelului’. El iti comunica ce simte? Poate exista lucruri foarte grele pe care nu le spune nimanui si carora incearca sa le faca fata cum poate. Poate l-ar ajuta sa discutati voi doi impreuna cu parintii lui despre ce i se intampla; incurajeaza-l sa comunice, sa nu lupte singur cu greutatile lui. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita