consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Un psihoterapeut poate identifica o posibila tulburare de personalitate? Ma regasesc mai mult in tipul evitant decat in diagnosticul pus de psihiatru, cel de anxietate sociala. E si vina mea, recunosc, pentru ca nu i-am putut spune tot, fiind foarte tensionat.

Terapeuti.ro 9:01am Nov 25
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua!

Un psihoterapeut poate identifica o posibila tulburare de personalitate? Intreb pentru ca ma regasesc mai mult in tdp de tip evitant decat diagnosticul pus de psihiatru,cel de anxietate sociala. E si vina mea, recunosc, ca nu am i-am putut spune tot ce am ca sa poata pune diagnosticul corect. Nu i-am putut spune tot ce am pentru ca eram uber tensionat si simteam o stare intensa de jena. De mers la alt psihiatru, n-as avea curajul. Cert este ca vreau sa stiu ce am, doar ca intr-un mediu mai prietenos.

Vlad,21,student la o fac. tehnica din Buc


Marilena Popa 9:18am Nov 25
Anxietatea sociala e pe axa unu, tulburările de personalitate pe axa doi. Nu se exclud una pe alta. În definitiv diagnosticul este doar o eticheta, fiecare suferă în în felul lui personal. Sfatul meu este sa va concentrați pe soluții. Va puteți adresa unui psiholog clinician pentru diagnostic, dar asta nu va va îmbunătăți starea. Da, un psihoterapeut poate identifica o tulburare de personalitate.

Botezat-Antonescu Radu 9:27am Nov 25
poti incerca un centru de testare psihologica…

Doina Zamfirescu 10:49am Nov 25
Ati putea rezolva problema in terapie.

Adriana Buda 12:46am Nov 26
Da, si un psihoterapeut poate identifica o tulburare de personalitate.

Andreea Roman 8:59am Nov 26
Buna! Psihiatrul este medic ce trebuie sa puna un diagnostic in urma unui consult pentru a putea recomanda un tratament mai departe. Urmezi un tratament medicamentos? . . Dincolo de acest diagnostic, ceea ce pare sa te intereseze pe tine este mai potrivit pentru un spatiu de terapie sau consiliere psihologica, pentru a putea intelege sursa acestor probleme si pentru a lucra spre rezolvarea lor. O zi frumoasa!

Chiara Irina 1:35pm Nov 26
Toti suntem asa si avem aceste stari de anxietate, doar ca incercam sa le stapanim. Ne iese mai bine sau mai rau, in unele zile mai bine, in altele mai rau. Si cu totii avem dreptate, fiiindca lumea in care traim nu e ”ideala”. Depinde de dvs. sa puteti stapani aceste stari, cel mai bine cu un ajutor din parte unor persoane bine intentionate si pline de tact. Bafta

Psiholog Daniel Mois 3:57pm Nov 27
Important nu e ce ai, si eticheta, care tie nu iti foloseste la nimic! Important e sa gasesti SOLUTIILE, sa schimbi ceva in viata ta. Psihoterapeutul nu pune diagnostice, ci lucreaza impreuna cu tine pentru a corecta ce e de corectat, si a ameliora unele tendinte nedorite.


S-ar putea să te intereseze și:

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile