consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt conștient de faptul că relațiile prietenei mele au existat anterior relației noastre, dar, cumva, mintea mea generează scenarii, plus existența unui sentiment de neîmplinire, că și cum m-as compara permanent cu cei din trecutul prietenei mele.

Terapeuti.ro 8:49am Feb 28
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună ziua. În luna iulie 2016 am inceput o relație de prietenie cu o fata de 27 ani, eu la momentul respectiv având 34. Relația a evoluat pozitiv și urmează că în luna aprilie 2017 să ne căsătorim. Din punctul meu de vedere, relația este bazata pe iubire, respect, munca împreună și este destul de deschisa ca și comunicare. Tocmai acest din urmă aspect a relevat in urma cu ceva timp faptul că prietena mea (despre care știam încă de la începutul relației că a fost căsătorită și divorțata din anul 2013) a avut până la întâlnirea cu mine relații de mai multa sau mai scurtă durată cu inca 7 bărbați (exceptând fostul soț). Din acel moment am inceput să dorm foarte prost, visez permanent cum prietena mea întreține relații sexuale cu ei, fapt ce de asemenea determina și un sentiment puternic de frustrare și totodată o greutate mare în piept. Menționez că avem relații sexuale frecvente, cel puțin o dată la două zile. Sunt conștient de
faptul că relațiile prietenei mele au existat anterior relației noastre dar cumva, mintea mea generează scenarii in care vizualizez cele relatate mai sus, plus existența unui sentiment de neîmplinire, că și cum m.as compara permanent cu cei din trecutul prietenei mele. Mai menționez că din punct de vedere al relațiilor,eu am fost căsătorit timp de 8 ani iar anterior implicat în două relații, fără a avea istoricul sexual bogat al prietenei mele. Apelez la dvs. întrucât ma simt pe zi ce trece mai slăbit și încep să simt lipsa somnului. Nu am probleme cu alcoolul, tutunul sau alte vicii. Sunt ofițer de poliție având linia de munca judiciar. Va mulțumesc anticipat.


Tiberiu Seeberger 9:10am Feb 28
Bună ziua. Visele sunt spun foarte multe despre dumneavoastră și mai ales despre conflictele dumneavoastră nerezolvate. Vă recomand să încercați o terapie psihanalitică pentru în cadrul acesteia se face și interpretarea viselor.
Cu stimă, Psih Tiberiu Seeberger

Botezat-Antonescu Radu 9:37am Feb 28
la prima citire pare sa fie vorba despre o lipsa de incredere in propria persoana, poate stima de sine, poate teama de a pierde viitoare sotie in care ai investit foarte mult? Ma gandesc ca niciunui barbat nu ii convine sa auda cati parteneri a avut pana la el iubita (nici femeile nu cred ca ar vrea sa stie), poate ca acest subiect ar fi fost mai bine sa ramana ‘secret’, insa odata iesit trezeste diverse ‘lucruri’. Sugestia mea este sa investesti in cateva sedinte de dezvoltare personala/psihoterapie in care sa iti lamuresti acest aspect si totul o sa fie ok in timp; nu le lasa neclarificate. Curaj!

Mihaela Comisel 10:05am Feb 28
Daca relatia este bazata pe "iubire, respect, munca impreuna, deschisa ca si comunicare", atatea ingredinete de care nu multe cupluri se bucura si totusi sunt impreuna, amandoi ati fost casatoriti, ati mai avut relatii anterioare (m-a distrat: "isotricul bogat al partenerei mele!"), nu vad care este problema dvs legata de controlul asupra unui lucru trecut, care nu va apartine si care nu poate fi schimbat! Dupa parerea mea, acesta preocupare poate avea radacini in trecutul dvs. legat de incredere in propria persoana, in relatia cu mama, in modelul parental sau poate fii semnalul ca nu va mai doriti aceasta relatie, aceasta somatizare mascand defapt adevarata intentie inconstienta care intra in conflict cu ceea ce la nivel constient credeti ca ar trebui facut (casatoria)! Analizati toate lucrurile acestea intr-o terapie individuala, pentru ca poate au fost probleme de aceasi natura si in casatoria anterioara a dvs. si pentru a nu face pe viitor alegeri care sa va macine si sa va afecteze!

Ali Ade 7:44pm Feb 28
" istoricul bogat al partenerei mele" este poate expresia cheie. Probabil aveți un complex de inferioritate legat de acest istoric si doriți și dumneavoastră unul la fel de bogat

Gina Neacsu 8:09pm Feb 28
Înainte de a afla istoricul ei tot la fel de des făceai dragoste cu ea?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile