consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani și sunt un adolescent normal, poate puțin negativist. Problema este că nu mă descurc pentru pregătirea la facultate, încerc să învăț însă când mă lovesc de un test sau o teza pentru care chiar m-am străduit să învăț, la fața locului ajung să uit sau să amestec informațiile astfel încăt ajung să nu obțin rezultate bune.

Terapeuti.ro 4:39am May 26
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună ziua! Am 17 ani și sunt un adolescent normal, poate puțin negativist, ca orice adolescent, cel puțin așa cred, îmi fac planuri de a ajunge la o facultate și chiar la una foarte grea, la care admiterea se face pe baza unui examen. Ideea este că nu mă descurc pentru pregătire, încerc să învăț însă când mă lovesc de un test sau o teza pentru care chiar m-am străduit să învăț, iar la fața locului ajung să uit sau să amestec informațiile astfel în căt ajung să nu obțin rezultate bune. De aceasta mă tem că voi avea de suferit pe mai de parte. Mulțumesc!


Cristina Anghel 5:27am May 26
Multa lume se confrunta cu anxietatea de performanta. Mai ales in RO, unde se pune accentul pe rezultate la olimpiada , note, cat mai multe facultati absolvite. Este posibil sa uiti pt ca nu iti place materia respectiva. Daca ti se intampla la mai multe/toate, atunci e anxietate. Daca iti place ce inveti si inveti bine, dar uiti brusc totul, incearca niste exercitii de relaxare inainte de teze. Iti tin pumnii!

Pascu Viorica 6:36am May 26
pare a fi anxietate de performanta; adica apar ganduri intruzive "trebuie sa iau nota mare"! , apare teama "iar voi da gres! si aceste doua te blocheaza. Nu te concentra pe aceste doua ganduri! Fa o lista cu situatiile cand ai reusit si raporteaza-te la ele! Este necesar ca si autoeficacitatea (increderea in capacitatile tale) sa ramana ridicata! Un psihoterapeut te poate ajuta mai detaliat (daca apelezi la el) in cateva sedinte. Mult succes!

Psiholog Monica Enescu 12:22pm May 26
Apeleaza la un psiholog sau consilier scolar. Este perfect normala aceasta anxietate la varsta adolescentei, iti doresti multe, ai vise mari dar inca nu ai incredere in tine. Tehnicile de relaxare sunt bune, la fel sa-ti imaginezi o reusita de-a ta sau un moment in care ai facut ceva si ai fost bucuros si mandru de tine! Repeta acest scenariu pana simti acea atitudine de incredere. Colegele mele ti-au dat cateva idei care te-ar ajuta, merita incercat. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19366 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier