consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Iubitul meu se balbaie (eu zic ca se blocheaza)… In copilarie a trait in scandal, tatal fiind alcoolic si agresandu-i mama. Urmeaza in vara sa ne casatorim si ii este foarte teama de acea zi: stie ca se va face de ras din cauza “defectului” sau.

Terapeuti RO 9:29am Feb 6
Mesaj:
Buna ziua,

Iubitul meu se balbaie(eu zic ca se blocheaza)…este ca in cazul regelui George al 4-lea.In copilarie a trait in scandal,tatal fiind alcoolic(nu era el agresat,ci mama lui). Mama lui spune ca pana la varsta de 3 anisori se putea exprima fara sa aibe aceste blocaje! Urmeaza in vara sa ne casatorim si ii este foarte teama de acea zi(stie ca se va face de ras din cauza "defectului"sau. Eu as vrea sa-l ajut,dar nu stiu ce sa ii fac sau sa ii zic inafara de "respira"! Cand are aceste blocaje devine foarte agitat(face tot timpul ceva cu mainile sau cu piciorele).Are si momente in care se poate exprima fara probleme….dar destul de rare,din pacate pentru el!
Ce ne-ati recomanda sa facem?
Va multumesc tare frumos!


Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:36am Feb 6
ma gandesc ca este foarte posibil ca acest balbait sa fie un raspuns la anxietate (poate un mic atac de panica) asa cum este si agitatia pe care o descrieti. Daca este vorba despre acea perioada traumatizanta pe care el o blocheaza, atunci ii recomand sa inceapa psihoterapie, unde sa poate explora si depasi acest impas. Ar mai exista si o varianta de a trata doar simptomul cu tratament anxiolitic insa nu garanteaza eliminarea sursei. Poate incerca si o combinatie intre cele doua, in functie de disponibilitatea sa. Succes!

Aurelia Ciobanu 9:42am Feb 6
Recomandarea este sa mergeti la un psiholog! Acest balbait sau blocaje cum le numesti tu au fost modalitatea prin care el a "supravietuit" traumelor din copilarie, chiar daca abuzul spui ca a avut loc numai asupra mamei, si el a fost abuzat pentru ca la varste atat de fragede a fost expus unor astfel de scene. Orice alt sfat pe care l-ati putea primi aici nu va rezolva problema, pentru ca are nevoie clara de psihoterapie! Multa sanatate!

Doina Zamfirescu 9:46am Feb 6
Si eu sunt de parere ca explorarea in terapie a cauzelor si manifestarilor descrise poate avea succes in acest caz!

Ciprian Ilie 10:41am Feb 6
Terapie Cranio-sacrala cu rezultate f bune


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed