consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

As vrea sa stiu cum sa ma comport cu fiul meu care este foarte agresiv verbal, iar agresiv fizic este cu el: tranteste, se loveste. Are 30 de ani si de vreo 5 ani viata mea este un cosmar. Consuma iarba, se enerveaza foarte repede, vorbeste urat, ii pare rau pe urma…

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

As vrea sa stiu cum sa ma comport cu fiul meu care este foarte agresiv verbal iar agresiv fizic este cu el…tranteste, se loveste…are 30 de ani si de vreo 5 ani viata mea este un cosmar.Consuma iarba…asta stiu eu…dar nu am reusit sa-l conving sa se lase de ele…se enerveaza foarte repede….vorbeste urat…ii pare rau pe urma. Nu locuim impreuna .El este in alt oras. nu este casatorit, lucreaza…iar acum trece printr-o perioada urata…se simte f. singur pt. ca s-a certat si cu prietena lui…precis din cauza agresivitatii lui. As dori un sfat…incerc sa fiu foarte calma cand vorbesc cu el la telefon dar nu reusesc intotdeauna. Cum sa vorbesc cu el? Cum sa ma comport? Imi este si mila de el…chiar nu stiu ce sa fac.

sfatul meu ar fi sa discutati cu el despre aceasta problema de consum pe care o are (ma gandesc ca exista si alte probleme) intai la telefon… dupa care va recomand sa il vizitati si sa il sustineti in a merge la un psihotarepeut… macar pt o clarificare a situatiei. Manifestarile lui nu sunt ok si ar fi de dorit sa vada un specialist. Succes!
 1
schimbarea poate avea loc numai daca el isi doreste. Dvs puteti incerca sa stati de vorba cu el, sa ii spuneti sincer ca suntei ingrijorata, sa va oferiti ajutorul si suportul, fara insa a fi insistenta sau intruziva. Are nevoie sa stie ca sunteti acolo, chiar si in aceste momente in care nu este cea mai buna varianta a lui. S-ar putea sa nu aveti succes din prima. Nu renuntati si fiti mereu disponibila. De asemenea, puteti contacta un psihoterapet specializat pe adictii pt a mai primi sfaturi.
 2
De ce nu il intrebati pe el? :) I-ati putea cere sa se puna in locul dvs., dar fara a fi la randul dvs. agresiva. Asta ar putea fi o solutie pentru a-l convinge ca are niste probleme pentru care trebuie sa gaseasca niste solutii, inclusiv psihoterapie sau a fi mai deschis fata de dvs.
 1
Tot ce puteti face este sa-i comunicati sustinerea si dragostea neconditionata a mamei pentru fiul ei, intr-un mod in care stiti ca nu-l deranjeaza. De asemenea ar fi util sa-l informati, tot intr-un mod in care stiti ca nu-l deranjeaza, ca poate solicita ajutor specializat daca doreste acest lucru. Restul depinde doar de el!
 2
Aveti o idee care sunt cauzele pentru care el consuma substantele care ii dau aceste stari? Una din ele este lipsa ACCEPTARII, iar MAMA este persoana care ii poate oferi aceasta acceptare. Daca si mama il agreseaza, fie si verbal, fie si cu “SFATURI”, rezultatul va fi agravarea simptomelor, adica a consumului. Agresivitatea Dvs fata de el se va reflecta in comportamentul lui. In rest, este problema LUI, Dvs nu aveti posibilitatea, calificarea si nici dreptul de a coordona viata lui. Va apela la specialisti cand va simti nevoia, sau cand nu va mai suporta. Doar ei il pot ajuta cu eficienta, si numai in conditiile in care si Dvs actionati corect.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile