consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o fetita de 4 ani si jumatate care ne terorireaza zilnic cu o intrebare: ”Mami, nasul meu e mic? ” Imi pune aceasta intrebare cam de 10-20 ori pe ora. Nu mai stiu cum sa procedez, imi pune intrebarea asta, ii raspund si peste un minut ma intreaba iar si iar…

Terapeuti.ro 8:24am Mar 30
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua,

Am o fetita de 4 ani si jumatate care ne terorireaza zilnic cu o intrebare: ” Mami, nasul meu e mic? "…prima data am crezut ca este o gluma, dar pentru ea este o problema serioasa. Imi pune aceasta intrebare extrem de des, cam de 10 -20 ori pe ora, depinde cat de implicata este in alte activitati. Este un copil normal, care vorbeste foarte bine, merge la gradinita, ii place sa se joace cu copii…dar este destul de timida, asteapta ca ceilalti copii sa o invite la joaca.
Pentru mine a devenit extrem de obositor sa-i raspund la aceasta intrebare. I-am explicat cu calm ca este imosibil ca nasul sa-i creasca, chiar si cand facem o prostie sau mintim (culmea este ca eu niciodata nu i-am sugerat acest lucru, a vazut desenele cu Pinochio si m-a intrebat de ce ii creste nasul si i-am raspuns pt ca a mintit). Nu mai stiu cum sa procedez cu ea, imi pune intrebarea asta, ii raspund si peste un minut ma intreaba iar,si iar ….si tot asa de sute de ori pe zi. De multe ori pune mana pe el si il verifica singura. Este normal asa ceva, o pot ajuta cumva? Va multumesc!


Tiberiu Seeberger 8:32am Mar 30
Bună ziua. Pare a fi o problemă legată de complexul lui Oedip la femei. Este un aspect normal în dezvoltarea copilului, pas prin care am trecut cu toții. Eu zic că s-ar putea rezolva situația destul de ușor prin explicarea pe înțelesul copilului a diferențelor dintre sexe și a faptului că ea într-adevăr are "nasul mic".
Cu stimă, psih. Tiberiu Seeberger

Monica Enescu 8:51am Mar 30
De cât timp se întâmplă asta? Mai întreabă și alte persoane sau numai pe dvs? Ați încercat să discutați cu ea să aflați ce o face sa fie neliniștită în privința acestui lucru? Nu este suficient doar sa-i răspundeți la întrebare. Undeva este un blocaj. Întrebarea ascunde o anxietate a fetiței dar trebuie aflat care este cauza. Chiar dacă mulți copii au anumite obsesii la vârste mici legate de personaje, jocuri, desene, nu este normal sa pună o întrebare de zeci de ori pe zi sau imediat după ce i-ati răspuns. Frecventa aceasta denotă anxietatea fetiței cu privire acest subiect. Va recomand sa vorbiți cu ea calm și cu răbdare sa încercați sa aflați cauza iar dacă acest comportament continua sa căutați un psiholog care are experiență în lucrul cu copiii. Se va rezolva, fetița necesită mai multă atenție.

Luminita Anglade Tabacu 9:18am Mar 30
.. citind cele scrise gândul ma duce la întrebarea ..la ce este bun nasul?? .. sa simțim .. fetița spune ca al ei este mic… simbolic vorbind .. dacă ma gândesc la fetița mea .. as fi atenta la ce simte fetița din partea mea ca mama .. ce i transmit eu.. care este nevoia ei ?? Ce nu simte și ar trebui ?!? .. ar putea fi iubire afecțiune ..atenție.. asta as face eu .. dacă rezonați cu asta merita sa observați comportamentul ei

Monica Enescu 12:25pm Mar 30
Eu aș întreba -o cine are nasul mic? Și cine are nasul mare? Asta ar putea spune cu cine se identifică respectiv cu cine se compară și ce importantă are nasul mic. Dacă este ceva fizic estetic sau metaforic, mai ales că ați pomenit de Pinochio. Ca cine nu dorește sa fie?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile