consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Eu si prietenul meu nu locuim impreuna, ne intalnim doar atunci cand el doreste, nu are niciun fel de relatie cu familia mea si nu facem sarbatorile impreuna (prefera colegii de serviciu si prietenii).

Terapeuti.ro 9:22am Jan 13
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Am 36ani,sunt salariat(asistent medical) si locuiesc singura.De precizat ca sunt intr-o relatie de 16 ani,timp de 11ani am fost amanta dupa care el a divortat.A fost iubire neconditionata din partea ambilor insa acum am ajuns in situatia in care ii cer ori de cate ori am ocazia sa se mute cu mine(daca intradevar tine la mine).De mentionat ca nu depind financiar de iubitul meu,ne intalnim doar atunci cand el doreste,nu are niciun fel de relatie cu familia mea si nu facem sarbatorile impreuna(eu imi doresc dar el prefera colegii de serviciu si prietenii).Eu imi doresc dim suflet sa locuim impreuna si sa avem o relatie de cuplu normala dar el tot timpul vine cu argumente de genul…crezi ca este atat de simplu?bei avea responsabilitati,nu vei mai merge sa faci tratamente la domiciliu si nu uita sa-mi aduca aminte diferenta de varsta dintre noi(el avand 49ani).Care credeti ca este motivul pentru care nu vrea sa locuim impreuna,nu ma iubeste?sau…considerati ca eu am facut o obsesie pentru el si de aceea imi doresc sa fim un cuplu?va multumesc anticipat


Botezat-Antonescu Radu 9:26am Jan 13
ma gandesc ca lui ar putea foarte bine sa ii convina aceasta situatie (cu livrare la domiciuliu) fara a se mai complica cu o relatie (mai ales ca de-abia ‘a scapat’ din una). Poate explorati totusi situatia cu un psihoterapeut… pt binele Dvs. in primul rand. Curaj si succes!

Luminita Bînzaru 10:52am Jan 13
Iubirea este una, dar relatia alta. Pentru o relatie de cuplu sunt necesare multe alte ingrediente, abilitati si capacitati emotionale ale celor doi. Va recomand ca dincolo de perspectivele partenerului dvs., sa explorati alaturi de un psihoterapeut care sunt determinantii dvs. personali in situatia curenta si odata identificati sa operati schimbari la nivelul lor. Este singurul lucru pe care il puteti face acum pentru a va clarifica.

Olimpia Ciocea 11:02am Jan 13
Subscriu.Inteleg ca de la inceput a fost o relatie in care d-l nu a fost nevoie sa-si asume responsabilitati , deci ii convine asta .

Elena Furtuna 11:21am Jan 13
e foarte simplu draga mea! sa ma scuzi ca iti spun direct, daca te vroia langa el , erai de mult…nu ti se pare ca ti-ai consumat viata asteptand nu stiu ce? Spune stop si vezi-ti de viata ta, s-o gasi alt barbat si pentru tine, trebuie doar sa vrei!

Doina Zamfirescu 12:27pm Jan 13
Inteleg ca partenerul dvs. a setat niste termeni de convietuire in cuplu care nu se potrivesc cu ai dvs. Vedeti diferit lucrurile. Este posibil de asemenea ca dvs. sa fi avut asteptari legate de cum va fi viata impreuna dupa ce a divortat. Iar aceste asteptari nu s-au validat. Din cate scrieti, partenerul gaseste scuze dar nu vine cu solutii concrete ci doar implicite. Implicarea lui se termina intr-un anumit punct. Poate este momentul sa va intrebati ce anume doriti de la aceasta relatie. Puteti sa explorati aceste aspecte impreuna cu un terapeut. Succes!

Bijuteri de Vanzare 1:27pm Jan 13
Am avut o relație asemănătoare plus un copil tot nu sa căsătorit cu mine și am rupt relația A fost mai bine Eu cred ca ar trebui sa faci la fel pt ca lui îi convine nu se implica și anii trec ai sa ți dai seama ca ai imbatranit și ai așteptat nimic .Ai sa ramai singura cu amintirile Asculta ia calul de frâu

Lia Oltean 2:19pm Jan 13
Citind cele descrise, o explicație pentru incongruența dintre nevoile dvs. și viziunea dvs. despre relație, versus viziunea sa, ar putea fi stilurile de atașament diferite. În acest sens vă recomand cartea Stilurile de atașament (http://ascr.ro/magazin/item.asp?id=100&name=STILURILE_DE_ATASAMENT), pentru a vă înțelege mai bine, dar și apelarea la sprijinul unui terapeut, fie într-un cadru individual, dvs., fie în cel de cuplu, dacă partenerul este dispus.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile