consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De ce o persoană alungă de lângă ea și tratează cu indiferență persoana iubită în perioada unei depresii? Depresiile pot fi însoțite și de episoade psihotice? Și afectează consumul de marijuana o persoană depresivă?

Terapeuti.ro 8:25am Nov 18
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Bună ziua! Aș fi foarte recunoscătoare dacă ați putea să îmi răspundeți la câteva întrebări.
De ce o persoană alungă de lângă ea și tratează cu indiferență persoana iubită în perioada unei depresii? Menționez că aceste episoade depresive s-au repetat în ultimul an cam la 2,3 luni și au durat de la o săptămână până la două săptămâni, fiind prezente și tulburările de anxietate( nu s-a apelat la ajutor de specialitate, deoarece persoana a spus că va fi bine și că depresiile sale apar doar dacă se întâmplă ceva foarte grav).
Depresiile pot fi însoțite și de episoade psihotice? Sau acestea apar separat ?
Și ca o ultimă întrebare, afectează consumul de marijuana o persoană depresivă?


Botezat-Antonescu Radu 8:32am Nov 18
ca sa raspund la toate intrebarile o data: persoana TREBUIE sa faca un consult de specialitate (psihiatric si psihologic), de preferat ar fi sa realizeze ca are o problema serioasa si sa inceapa in paralel cu tratamentul si o psihoterapie. Tulburarea depresiva este insotita de anxietate si invers, insa daca discutam de episoade psihotice, s-ar putea sa nu fie asa simplu. Succes!

Agota Toth 9:03am Nov 18
Lipsa de incredere de sine, lanturi de nereusite duc la depresie.Persoana care se afla intr-un episod depresiv nu are puterea de a recunoaste, dificultatile se afla in ea (el) insasi/usi.Vindecarea asteapta de la ceilalti si in special de la persoana iubita. Pentru diminuarea situatiei si remediere este nevoie de ajutorul unui specialist, psihoterapie.

Adriana Buda 12:24am Nov 19
Unei persoane depresive ii dispare bucuria de a trai, din pacate. Da, in anumite tipuri de depresie pot aparea si episoade psihotice. Da, consumul de marihuana afecteaza depresia. Este un drog care are ca efect "mentinerea unei stari", si prin urmare, mentine si adanceste starea de depresie. In cazul despre care vorbiti este nevoie de consult psihiatric si de psihoterapie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile