Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cred ca sunt sociopata. Am probleme cu asumarea responsabilitatii, am fost cativa ani in depresie, simt uneori o mica dificultate in interactionarea cu unele persoane. Viata care nu implica sentimente e mai simpla!

Terapeuti.ro 7:25am Dec 28
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Salut, am o problema. Cred ca sunt sociopata..
Am observat de mult ca am ceva probleme cu asumarea responsabilitatii, adica daca aveam ceva de facut important aminam sau uitam si chiar daca intelegeam importanta lucrurilor, totusi evitam rezolvarea imediata.
Am fost citiva ani in depresie, pina cind mi-am dat seama ca am nevoie de o schimbare. Daca inanite eram o fata pasiva, introverta, acum sunt vesela, mereu cu idei noi. Totusi simt uneori o mica dificultate in interactionarea cu unele persoane.
Din experienta prin care am trecut in timpul depresiei, mi-am impus ca sentimentele nu merita sa fie atit de des utilizate si simtite la maxima intensitate. Am ajuns ca nu mai sint nimic in raport cu persoanele.. da, simt afectiune, pasiune, insa nu dragoste.. despre prietenie nu stiu ce sa cred..
Cel mai mult ce ma afecteaza este ca asta a inceput sa-mi placa.. Viata care nu implica sentimente chiar e mai simpla!
Recent am aflat ce e asta "Sociopatie". Am aflat si era normal. Un nou cuvint in vocabularul meu. Cu timpul insa, mi-am strecurat o idee: ce daca sunt sociopata?
Ma simt bine fara sentimente, stiu ce asteapta lumea de la mine si pot sa pot sa le ofer in oarecare masura.. . dar e bine oare? Ce-o sa fie cind o sa trebuiasca sa iubesc intr-adevar pe cineva (am mai incercat, dar fara a atinge rezultatele astepate), sau poate doar am nevoie de persoana potrivita?
In fine, as avea nevoie de "sentinta finala" : sunt sau nu sociopata?
Daca da, ce trebuie sa fac??
Multumesc


Botezat-Antonescu Radu 7:48am Dec 28
eu nu mi-as da ‘verdictul’ online insa ti-as sugera (cu tarie) sa explorezi toate aceste intrebari impreuna cu un psihoterapeut. Din ce spui inteleg ca perioada ta depresiva te-a impresionat puternic si chiar te-a invatat cum sa te porti in ultima perioada… insa aceasta poate insemna ca ti-ai construit alt fel de mecanisme de aparere… etc.. Exploreaza cu incredere si curaj! Succes! ;0

Clau Anki 8:38am Dec 28
Sociopatie nu inseamna imposibilitatea momentana de a intra intr-o relatie care implica sentimente de iubire; sociopatie inseamna a face rau oamenilor sau animalelor din cauza lipsei sentimentelor (nu doar iubirea, ci mai ales empatia, toleranta, etc). Probleme de asumare a responsabilitatilor, de amanare a rezolvarii de probleme, dificultati de interactionare, nu fac parte din tabloul clinic al sociopatiei. Daca ne spuneai ca ai o mare lejeritate in interactiuni, chiar ca esti maestra in arta seductiei, iar aceasta arta o folosesti cu scopul de a capta increderea oamenilor, pentru ca, mai apoi sa le faci rau, sa-i chinui, atunci putea fi vorba despre sociopatie/psihopatie. Din descrierea ta, reiese ca esti o persoana multumita de momentul actual al vietii care ti se pare simpla (fara implicatii sentimentale si fara implicatii in rezolvarea de probleme). Daca vrei sa explorezi sursa/ cauza acestor dezimplicari, poti apela la un specialist care sa te ajute sa te optimizezi ca si epersoana, iar aceste puncte slabe sa le poti ajusta potrivit crintelor personale si ale mediului. Succes!

Lia Oltean 8:54am Dec 28
Subscriu. Cred ca nu putem evolua în acest format cele descrise de tine, mai ales ca un diagnostic clinic al sociopatiei nu exista (mai degrabă "simptomele" descrise s-ar asocia Tulburării de personalitate antisociale). Nu știm însă ce vârstă ai, de cât timp au apărut manifestările, așa ca este foarte posibil sa fie un mecanism de coping. Explorează împreună cu un terapeut aceste aspecte, mai ales ca te îngrijorează.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita