consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am un baietel de 3 ani care se teme de oameni, chiar si de cunoscuti. In ultima perioada are cosmaruri si se trezeste plangand. De ceva timp eu si sotul meu nu ne mai intelegeam, dar acum am decis sa schimbam ceva ca sa nu il afecteze pe el.

Terapeuti.ro 9:13am Nov 15
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Am un baietel de 3ani si 2 luni care se teme de oameni, chiar si de cunoscuti. In ultima perioada are cosmaruri in somn si se trezeste plangand si nu ma lasa sa stau in camera cu el. De ceva timp eu si sotul meu nu ne mai intelegeam, dar acum pentru faptul ca cel mic a avut reactiile acestea am decis sa schimbam ceva ca sa nu il afecteze pe el. Intrebarea mea este cum pot sa-l ajut pe cel mic, dar si pe mine, deoarece am senzatia ca tot timpul o sa se intample ceva cu el , sa trecem peste . Multumesc!


Tiberiu See 9:35am Nov 15
Bună ziua. Vorbiți cu copilul, întrebați-l ce înseamnă pentru el oamenii străini, cu ce îi asociază. Poate că această frică a fost plantată de dumneavoastră, nu excludeți nici posibilitatea aceasta (prin amenințări de genul: te dau la țigani dacă….) . Ce coșmaruri are? Este foarte important să îi cunoaștem visele lui pentru a putea crea un tablou complet. Pe de altă parte, ați spus că aveți senzația că tot timpul o să se întâmple ceva cu el….copiii au nevoie, pe lângă protecție și de independență. Este foarte important să îl lăsați să se descurce și singur pentru indiferent de faptul că ar putea să cadă și să se lovească, el o să învețe mult mai multe lucruri din acea căzătură decât din teama de a nu cădea și din protecția constantă.
Cu stimă,
psih. Tiberiu Seeberger

Botezat-Antonescu Radu 9:44am Nov 15
o alta idee ar fi sa discuati direct cu un psihoterapeut specializat pe aceasta categorie de varsta sau de familie. "Cum sa va ajutati pe Dvs. si pe cel mic" nu este usor de sfatuit, in primul rand pt ca nu va cunoastem situatia (cu toate detaliile) si nici nu ati avea cum sa o relatati in acest mediu virtual. Incepeti un demers terapeutic. Succes!

Alina Iordache 10:24am Nov 15
Doar cu ajutorul unui psihoterapeut, va puteți ajuta pe dv și pe copil!!! Nu este o situație de neluat în seama și nici de amânat!

Olimpia Ciocea 11:47am Nov 15
Am inteles ca ati avut neintelegeri in cuplu, acestea se pot rasfrange asupra copilului, mai ales ca el nu are capacitatea sa inteleaga ce se intampla intre mama si tata.Va puteti rezolva aceste neintelegeri intr-o terapie de cuplu.Ajutandu-va pe d-voastra , ajutati si copilul.Succes !

Marius Dumitrescu 7:51pm Nov 15
Atentie la momentul in care au inceput aceste manifestari si la persoana in grija careia lasati copilul atunci cand sunteti la serviciu, fie ea si mama dumneavoastra. Oricum tot un terapeut este cel mai indicat pentru rezolvarea problemei.

Denissa Toma 2:20pm Nov 16
Neintelegerile in cuplu…inainte sau dupa ce a aparut teama copilului? Uneori copiii percep ca in familie sunt schimbări si dezvolta un comportament care abate atentia parintior de la discutiile in contradictoriu…enurezis, agresivitate la scoala, anxietate fata de ceva..
Cand părintii observa, certurile intre ei încetează si ei se concentrează pe problema copilului. Oricum, doar sedinte de psihoterapie "pe viu" va pot lamuri.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile