consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am terminat Facultatea de Biologie si nu reusesc sa ma angajez.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna, ma numesc Maria si am si eu o intrebare. Am terminat facultatea de biologie la UBB, si in prezent, sunt studenta la masterul de biologie medicala (tot la UBB) in anul 2.

Problema cu care ma confrunt, si probabil ca se confrunta si alti studenti este angajarea in domeniu. Mai am putin si termin masterul dar nu reusesc sa ma angajez.

Am trimis CV-ul pe la diferite laboratoare de analize medicale (fara noroc) pentru ca majoritatea cer urmatoarele:
1. sa fiu inscrisa in OBBCSSR (ordinul biochimistilor, biologilor, si chimistilor din sistemul sanitar din Romania)
2. Sa am aviz de libera practica (ALP) – pe care nu-l pot obtine decat daca sunt deja membru OBBCSSR

Problema cea mare e prima cerinta: inscrierea in ordin.
Daca te duci pe website-ul ordinului si citesti regulile, vei vedea ca cine vrea sa se inscrie in ordin, trebuie sa fie angajat in domeniu de cel putin 6 luni.

Deci, situatia e cam asa: daca vrei sa te angajezi, trebuie sa fii membru in ordin, dar ca sa fii membru in ordin, trebuie sa fii deja angajat :) ) (observa cineva un cerc vicios?)

Ce parere aveti despre asta? Cum as putea sa scap de cercul asta vicios?

PS: Unii mi-au recomandat sa fac volutariat dar voluntariatele nu sunt recunoscute de catre ordin ca experienta de munca :D (pentru ca trebuie sa ai un contract de angajare si carte de munca ca sa fie recunoscut de ordin)

Nu am cunostinta despre domeniu,dar recent am observat pe un site cursuri in domeniu acreditate allover the world unde sotul meu a facut cateva pe alt domeniu. Se numeste EdX.com
Arunca o privire,poate te ajuta.
Si mai incearca sa aplici cu cv-ul tau si in alte țari, aici sigur te vei lovi de foarte multe impedimente. In Uk domeniul tau este unul foarte apreciat,poti incerca pe cv-library.co.uk
Succes!
 1
Aceeasi problema am întâmpinat-o si eu. Diferenta e ca eu am terminat specializarea Ecologia si protectia mediului. Am fost si la Bucuresti la ordin in speranta sa rezolvam ceva dar fara noroc. Am facut pana la urma 6 luni voluntariat in spital la laboratorul de microbiologie. Dupa voluntariat normal ca nu m-au angajat, dar asta e alta poveste. Situatia sta asa: tu depui actele la angajator pt concurs, daca te angajeaza iti da adeverinta de salariat si o trimiti la ordin. Mie asa mi s-a explicat. E cu dus-intors, sunt f dificili cei de la ordin. Eu am renuntat, m-am angajat in alta parte. Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed