consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am fumat marijuana si am avut un atac de panica foarte mare. De atunci, de 7 luni, mă confrunt zi de zi cu depersonalizarea. Petrec mai mult timp în casă, sunt foarte agresiva când am DP, vreau doar să dorm ca să nu mai simt nimic.

Terapeuti.ro 6:16am Jun 14
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Va scriu pentru că sunt la capătul puterilor. În noiembrie 2015 am avut un incident în care am fumat marijuana si am avut un atac de panica foarte mare. De atunci (deci de 7 luni) mă confrunt zi de zi cu depersonalizarea. Pur si simplu nu mai suport.. de fiecare dată când îmi aduc aminte de aceste stări mi se întâmplă si câteodată sunt foarte intense. Cel mai des mi se întâmplă când sunt afara si m.au determinat să petrec mult mai mult timp în casă. Sunt foarte agresiva când am DP, nu mai pot să mă controlez. Am momente când pur si simplu vreau doar să dorm ca să nu mai simt nimic.
Va rog să mă ajutați. Ce as putea sa fac sa se termine odată chinul asta? Nu mai suport..
Mulțumesc!


Psiholog Laura Sandu 6:26am Jun 14
Nu stiu ce numesti tu depersonalizare, dar nu pare ca pui eticheta corect. Anxietatea ta e asa de mare ca ai ajuns sa eviti sa iesi din casa, ceea ce-ti limiteaza viata. Vestea buna este ca de anxietatea si atacuri de panica nu se moare! Alta veste buna este ca e foarte "tratabila" in terapie, adica are mari sanse de reusita si marea majoritatea a celor care o abordeaza in terapie, o si dovedesc. Vestea "proasta" este ca singura nu e posibil sa o rezolvi si va trebui sa-ti faci curaj sa-ti alegi un terapeut si sa te ocupi de anxietatea ta!

Botezat-Antonescu Radu 6:45am Jun 14
eu te-as indruma si catre un consult psihiatric. Tulburarea de panica (si depresia asociata) se trateaza cu foarte mare succes insa este nevoie de o abordare complementara: psihoterapie+psihiatrie. Se poate, curaj!

Agota Toth 6:47am Jun 14
Este posibil sa fie asa cum ziceti, cu depersonalizare, dar poate ca exista si varianta de constiinta. Daca doriti sa iesiti din acest impas trebuie sa va luati curajul sa apelati la un terapeut.

Doina Zamfirescu 6:47am Jun 14
Este posibil ca dupa ce ati consum sa va fi confruntat cu anxietate si atacuri de panica neputand poate gestiona starile aparute. Care au continuat sa se manifeste si ulterior. Va recomand sa apelati la un terapeut pentru a dezinstala aceste stari. Si asta cat de curand, deoarece din cate scrieti sunteti afectata de açeste stari.

Lia Oltean 8:07am Jun 14
Având în vedere cele descrise, cel mai indicat ar fi sa apelați la un specialist, astfel încât lucrurile sa nu o ia pe o panta alunecoasa și sa reușiți sa depășiți stările cu care va confruntați.

Tudor Georgescu 3:58pm Jun 14
Starea de depersonalizare precede starile "mistice", sau e inceputul efectului de "intrare in transa (starea alpha a creierului)". Cert e ca este o stare naturala, dar perceputa ca fiind o problema pentru ca a venit "nechemata". Poate ar trebui sa o acceptati si integrati… pentru a va sincroniza cu ea. Marijuana in principiu iti trezeste energiile, deci ori luati pastile ca sa va amortiti din nou (banuiesc ca asta se recomanda in majoritatea cazurilor), ori rezolvati psihic problema si eventual incepeti o practica de meditatie… sa nu uitam ca Persona e doar o iluzie totusi…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile