consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

De cateva luni mi se intampla ceva ciudat, nu stiu exact ce. Imi vin in minte niste chestii (cred eu ca din trecut, dar nimic rau) ma tin 1-2 minute, timp in care ma incalzesc (uneori) si imi simt tot corpul amortit!

Terapeuti RO 9:42am Oct 15
Mesaj:
Buna ziua! As avea o intrebare!? Cu ceva timp in urma m’am confruntat cu mici atacuri de panica apoi la cateva luniam facut o depresie! Nu stiu nici acum motivul! Sunt mereu vesela! Nu am avut probleme,nici macar in copilarie..! Cand aveam depresia..frica mea era sa nu se intample ceva rau..nimieni sa nu pateasca nimic..! Mi’a revenit apoi dupa catev luni! (2-3)! Acum am un bebe de 7 luni! Este cel mai important lucru pt mine! Am o viata fericita! Nu am probleme! Nu imi lipseste nimic..dar de cateva luni,mi se intampla din nou ceva ciudat! Nu stiu ce sunt..imi vin in minte niste chestii( cred eu ca din trecut,dar bu e nimic rau) nu ma tin mult..probabil 1-2 minute..timp in care ma incalzesc(uneori) si imi simt tot corpul amortit! Problema e ca dupa ce trece nu imi pot aduce aminte despre ce era vorba..iar asta ma streseaza cel mai mult! Incerc sa ma controlez..si nu am nicio starede frica..cum a eam cand faceam atacurile de panica..! Chiar nu stiu ce se intampla! Va multumesc pt ajutor!

Veronica Cristea 11:09am Oct 15
Buna ziua. Desi sunt destul de putine informatii pentru o imagine mai completa asupra a ceea ce ti se intampla, ceea ce iese in evidenta, totusi, este faptul ca trupul tau incearca sa iti transmita sau sa scoata la suprafata ceva ce te-a afectat si poate te mai afecteaza inca, la nivel emotional. Da, este greu sa descifram foarte repede sau usor limbajul corpului nostru atunci cand ne semnaleaza ca se intampla ceva mai tulburator in mintea si sufletul nostru. Ai descris foarte bine modul in care se leaga flash-urile de amintiri cu senzatiile fizice si apoi uitarea acestor amintiri. Corpul exact asta face, „inmagazineaza” la nivel fizic experientele incarcate emotional pe care, ori eram prea mici atunci cand s-au produs, ca sa le putem intelege si integra, ori am ales sa le uitam datorita faptului ca erau prea dureroase sau intensitatea lor era prea mare pentru a le putea face fata. Noi functionam unitar psihic-corp, iar corpul exprima de multe ori tensiunile sau problemele pe care le traim la nivel psihic, mai ales atunci cand nu suntem constienti de ele. Oricum, odata cu aparitia copilului in viata unei femei, se produce o rascolire interioara destul de serioasa, in special la nivel inconstient. De aceea te simti ciudat, probabil ca intr-un fel de conflict greu de inteles, ca viata ta concreta este implinita, fericita, insa ceva din tine, corpul tau, si prin el interiorul tau, iti spune altceva. Poate fi ceva vechi, adanc ingropat, care se cere (din cate pare, cu destul de multa insistenta) sa fie vazut si inteles. O explorare in prezenta unui terapeut te-ar ajuta.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile