Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am fost abuzata sexual în copilărie, la 8 ani, de fratele meu și de alți prieteni de maximum 15 ani. Acum am 23 de ani. l-am iertat, dar asta cred ca asta m-a făcut sa fiu introvertita și am și disconfort intim uneori cu soțul meu.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună ziua,

Am fost abuzata sexual în copilărie la maxim 8 ani de fratele meu și de alți prieteni de maxim 15 ani. Acum am 23 de ani l.am iertat dar asta cred ca asta m.a făcut sa fiu introvertita și am și disconfort intim uneori cu soțul meu. Menționez ca soțul știe și a reacționat foarte bine, însa părinții nu știu nici pana acum. Fratele niciodată a cerut sa deschidem acest subiect. As dori o soluție, ce ma îndrumați?

Bună. Înțeleg ca sunt doua aspecte pe care ați vrea să le rezolvați : o discuție cu fratele, familia și alt aspect relația de cuplu. Pentru asta ar fi util sa parcurgeți un proces terapeutic pt a va vindeca niște răni,a va găsi liniștea sufleteasca, echilibrul. Mult curaj!
 2
Va recomand sa abordati tot ce va framanta intr-o psihoterapie individuala. Exista niste rani din trecut care si-au pus amprenta asupra dvs si care nu pot fi depasite decat scotandu-le la lumina intr-un mediu de siguranta, intelegere si sustinere afectiva neconditionata. Treptat veti reusi sa vindecati aceste amintiri cu ajutorul specialistului. Curaj, numai bine!
 3
Sa destainuiti asta parintilor poate sa va elibereze sufletul de povara si sa va imbunatateasca radical viata. Pana la urma, ei sunt fiintele cele mai apropiate inimii dumneavoastra si singurele persoane care va vor vrea intotdeauna binele! Daca veti alege sa discutati cu ei, puteti sa faceti asta in compania sotului, fiindca el stie deja si ar fi un plus de confort.
 1
In primul rand apeleaza la terapie individuala. Ai nevoie sa treci printr-un proces de vindecare complet. Impreuna cu terapeutul o sa poti discuta concret pasii pe care sa-i urmezi. Este o situatie complexa si nu putem sa stim cum reactioneaza parintii sau fratele tau. Succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita