implant dentar fast and fixed consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 20 de ani si am o problema in ceea ce priveste iesitul din casa. Inainte eram o persoana plina de energie, vesela, legam usor prietenii, insa acum am inceput sa ma simt sufocata si speriata numai gandindu-ma ca trebuie sa dau ochii cu profesorii si colegii de facultate. Aceeasi situatie cand vine vorba de vorbit la telefon, de intrat in spatii pline cu oameni.

Terapeuti RO 9:58am Mar 12
Mesaj:
Buna, ma numesc Sara si am 20 de ani, sunt studenta in anul 2 si am o problema in ceea ce priveste mersul la facultate, sau pur si simplul iesitul din casa. Inainte eram o persoana plina de energie, vesela, legam usor prietenii , vorbeam lejer cu persoanele straine …fara emotii, jena etc. ..insa in semestrul 2 din anul 1, am inceput sa ma simt sufocata si speriata numai gandindu-ma ca trebuie sa dau ochii cu profesorii si colegi. Aveam emotii si simteam cu disperare ca nu vreau sa ies din casa. Aceeasi situatie -cand vine vorba de vorbit la telefon, de intrat in spatii pline cu oameni(restaurante, cafenele, birouri, etc)…grupul meu de prieteni a ajuns la 2 persoane(fata de care am ramas exact la fel), insa situatia nu poate continua , am ajuns in anul 2 si nu stiu ce sa fac…deoarece din persoana puternica si plina de vise , am ajuns o persoana slaba , fricoasa si nesigura pe tot ce ma inconjoara . Nu pot discuta cu familia despre asta, deoarece stiindu-ma puternica, ar
lua-o ca pe o gluma. Dar pentru ca sunt constienta de situatia in care am ajuns, am nevoie disperata de sfaturile voastre.

Gabriela Iftode 10:20am Mar 12
Eu cred ca ar fi normal sa acorzi mai mult credit familiei (ca pana la urma, de asta e familie!). Orice om , cat de puternic ar fi, are momente de slabiciune. Mergi la terapie sa poti depasi mai repede aceste stari.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:37am Mar 12
eu ma gandesc ca iti este frica (de ceva – tu stii cel mai bine) si ca aceasta frica ‘te incuie in casa’, in loc sa o recunosti si confrunti. Ce ai descris ma duce cu gandul la o stare de anxietate (poate normala in contextul vietii tale). De asemenea iti sugerez cateva sedinte cu un psiholog… sigur iese totul la suprafata pana la urma si o sa te eliberezi. Se poate, succes! ;)

Laura Rauta 8:46am Mar 13
poate si un consult la un medic de specialitate. Eu la medic am gasit rezolvarea…si in rest m am informat din carti de specialitate………..

Doina Zamfirescu 11:00am Mar 16
Incercati totusi sa comunicati cu familia si sa le spuneti ca treceti printr-o perioada mai dificila. Poate ca este o teama de a nu face "fata" unor asteptari (proprii sau ale altora). Puteti apela la un terapeut cu ajutorul caruia sa explorati cauzele acestor temeri si modul de a le gestiona.

Marilena Popa 7:09am Mar 17
Daca instinctul dumneavoastra va spune ca familia nu ar intelege, probabil ca stiti mai bine de ce. Cautati un psiholog, consilier, etc, care va poate ajuta. Toate astea au cu siguranta o cauza, nu intotdeauna evidenta. tmi puteti da un mesaj privat si va ajut cu ce pot, sa va indrum la cineva, in functie de orasul in care sunteti.

Psihoterapie PentruFamilie 9:41am Mar 20
uneori asteptarile parintilor sunt benefice pentru dezvoltarea noastra iar alteori pot sta in calea ei. Poti sa citesti mai multe despre asta in linkul de mai jos.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
http://psihoterapiefamilie.ro/blog/anxietatea-de-performanta-si-capcana-protectiei-parentale/


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile