Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm 14 ani si nimeni nu ma intelege. Am o sora mai mare cu un an, in umbra careia am trait toata viata. Ea arata mult mai bine, toata lumea a spus asta, pana si mama. E mai bună decat mine la matematica si mereu ma descurajeaza spunand ca ea a luat nota 9 la Evaluarea Nationala, iar nivelul meu este de 3…

Terapeuti RO 2:57pm Mar 13
Mesaj:
Am 14 ani și mă simt foarte singură, inutilă și am impresia că nimeni nu vrea să mă asculte, chiar dacă asta e cea mai mare dorință a mea. Plâng foarte des, în special noaptea. Sunt foarte sensibilă și plâng de fiecare dată când sunt criticată sau mi se atrage atenția asupra defectelor mele. În ultimele luni m-am îngrășat destul de mult, în jur de 7-8 kg, de care nu reușesc să scap cu toate că ma chinui. Am o soră mai mare cu un an, în umbra căreia ar părea că am trăit toată viața. Ea arată mult mai bine, toată lumea a spus asta, până și mama. E mai bună decât mine la matematică și mereu ma descurajează spunând că ea a luat nota 9 la Evaluarea Națională, iar nivelul meu este de nota 3. Întotdeauna e mai apreciată decât mine. Am încercat să vorbesc cu o prietenă despre problemele pe care le am , însă dădea de înțeles că nu o interesează. Am încercat sa vorbesc și cu mama, însă am impresia că nu mă înțelege.
Nimeni nu ma înțelege, nici chiar eu. Sunt supărată mai tot timpul și de multe ori aș vrea să dispar de pe fața pământului. Unul dintre motive este felul în care arăt. Ar mai fi și faptul că nimeni nu mă vrea alături. Niciodată nu am fost alegerea preferată a cuiva. Am nevoie de un sfat și nimeni nu mi-l dă. Sper ca ma puteți ajuta voi să scap de despresie și sensibilitate și să-mi găsesc un rost în viață. Probleme mele sunt foarte multe. Am enumerat doar o parte mică dintre ele, dar sper ca vă vor fi de folos pentru a mă ajuta.

Daniel Florea 4:40pm Mar 13
Daca vrei sa vorbesti cu cineva, contacteaza-ma pe chat.

Ana Maria Draghici 2:10am Mar 14
Salut! Incep prin a spune ca nu trebuie sa fii ca sora ta. Trebuie sa fii tu insati! Esti unica in felul tau. Nu trebuie sa fii ca cineva ci trebuie sa fii ca tine! Esti atat de tanara incat nu ar trebui sa ai astfel de griji. A fi bun la matematica nu este cel mai important lucru din viata unei tinere. Poti fi buna la literatura, psihologie sau alte obiecte. Nu inseamna ca daca nu te pricepi la matematica, esti mai prejos decat sora ta. Nici pe departe! Cauta acel obiect care iti place si fii buna acolo. Atunci ii vei spune si tu la fel. Nu trebuie sa fii suparata si sa traiesti cu impresia ca cei din jur nu te vor in viata lor. Parintii tai te iubesc, fara indoiala dar ,poate nu stiu sa o arate. Esti in locul si timpul potrivit! Esti unica si poti face lucruri pe care sora ta nu le poate face! Gaseste-le! Perfectioneaza-le! Vorbeste cu mama ta si explica-i ce simti! Daca nu intelege de prima oara, explica-i din nou. Pana intelege ca ai nevoie de atentia si dragostea cuvenita! Mai presus de toate, ai rabdare! Cu tine si cu cei din jurul tau! Ai sa vezi ca totul va fi bine! Iti doresc somn usor!!!

Doina Zamfirescu 10:45am Mar 16
Apeleaza la un terapeut (cu acordul parintilor). Pe de alta parte incerca sa nu mai generalizezi:"mai tot timpul", nimeni,mereu, intotdeauna. Exista cu siguranta si lucruri pozitive in viata ta pe care pare ca nu le vezi pentru ca te concentrezi asupra aspectelor negative.

Oana Ab 11:10am Mar 16
Sa nu alegi niciodata sa stai in umbra surorii tale, tu trebuie sa faci intotdeauna un pas in fata, sa-ti spui durerea, si sa mergi mai departe. Cauta in adancul sufletului tau pentru a intelege ca tu, tu esti cea cu adevarat placuta, cea buna, cea minunata, in ciuda a ceea ce se spune, se crede sau se vede. Cu siguranta, va fi un moment in viata mamei tale cand va realiza ca a iubi, in aceeasi masura, ambii copii e cel mai de pret lucru existent in viata sa, insa pana atunci ganduri bune si mai multa incredere in tine si rabdare.

Marilena Popa 6:55am Mar 17
Cauta sa vorbești cu un terapeut, consilier, etc. Ma poți contacta pe chat sa încerc sa te îndrum undeva. Din ce oraș ești? Teci printr-o perioada dificila și e foarte bine sa cauți ajutor și îndrumare.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19365 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile