consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Adesea visez ca am examen de bacalaureat. Problema e ca nu stiu deloc materia si nici ziua in care am examen. Apar o stare de tensiune si polutie in somn. Ce sa insemne aceasta situatie?

Terapeuti.ro 6:36am Oct 12
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Adesea visez ca am examen( bacalaureat).problema e ca nu stiu deloc materia si nici ziua în care am examen.atunci în vis îmi vine totuși ideea că am să învăț în zilele puține care au mai rămas desii nu voi reusii sa asimilez.apare o stare de tensiune si ceva rușinos(am polutie în somn).ce sa insemne această situație?


Botezat-Antonescu Radu 6:42am Oct 12
ne poti spune mai multe despre tine si mediul in care traiesti?

Lia Oltean 7:11am Oct 12
Nu avem suficiente detalii, dar cu toate astea am putea presupune ca este vorba de anumite simptome anxioase. Indicat ar fi sa discuți cu cineva despre lucrurile care ți se întâmplă pentru a le depăși ulterior.

Duculescu Ionela 8:55am Oct 12
Iti recomand un psihanalist care sondeaza inconstientul prin vise. In descriere sunt foarte putine date si sunt si contradictorii. Spui ca ai examen si nu stii cand este, dupa care spui ca o sa inveti in putinele zile care au ramas.. ai putea sa faci o asociere libera pe fiecare in parte si sa descoperi ce este examenul pentru tine, dar materia? Ce inseamna a invata materia intr-un timp scurt? de unde vine aceasta tensiune de fapt? ai nevoie de un psihanalist care sa iti inetrpreteze aceste asociatii si sa vada unde este problema. Si de ce te simti rusinat la aceasta <polutie>? Vezi sunt multe semne de intrebare si prea putine detalii, iar noi nu putem sa ne dam seama de situatie doar din descrierea ta. Ce varsta ai?

Marius Dumitrescu 12:11pm Oct 12
Framantarile din vis prezintasub o forma metaforica o situatie problematica nerezolvata in viata curenta. Metaforele folosite tin de educatia, cultura si experienta de viata proprii fiecaruia. Ca se datoreaza apropierii unui examen pentru care nu te consideri nepregatit, ca nu te simti pregatit in genere pentru examenul vietii, ca este vorba de o metafora condensata adica doua sau mai multe probleme sunt reprezentata prin aceiasi metahora nu poti afla decat printr-o analiza a visului. Altfel spus, orice problema de viata poate aparea ca un examen de trecut in vis dar separat sau paralel cu asta si o nerezolvare a unor probleme punctuale, de ex tinand de propria sexualitate, poate fi reprezentata prin aceiasi metafora de unde si reactia fiziologica ce spui ca te jeneaza, adica lucrurile pot fi asociate si reprezentate condensat sub o forma aceleiasi metafore. In acelasi timp, doar un mod de rezolvare a propriilor nevoi sexuale ce intra in conflict cu morala religioasa sau educatia primita pod duce la acelasi fel vise. Cum tot ce putem face aici sunt doar simple speculatii, numai in conditiile de securitate oferite de cadrul unei relatii terapeutice vei putea intra in analiza detaliata si descoperirea adevarului in cazul tau particular. Succes !


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed