consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt indragostit nebuneste de o fata care a venit din Germania pentru mine, dar a ajuns la conflict cu mama, alegand sa plece. Cum sa se impace? Amandoua sunt la fel de orgolioase si incapatanate.

Terapeuti.ro 7:36am May 12
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua, am 21 de ani, si dau peste o problema sunt indragostit nebuneste de o fata, a venit din Germania pentru mine, ne iubeam nebuneste, stau cu parintii iar mama mea a vrut ca ea sa fie precum ea, ca noi, sa fim precum ei, si din cauza asta s-a ajuns la conflicte intre ele, in cele din urma ea alegand sa plece, acum mama mea nu vrea sa mai ii acorde o sansa sa o ierte decat daca prietena mea va veni iar 800 de km din Maramures sa stea o luna, 2, sa ii demonstreze ei(mamei mele) ca merita, asta dupa ce cand a plecat ia spus ca niciodata sa nu mai calce in curtea ei in urma conflictelor. Credeti ca pot sa le fac sa se impece? Atat mama, cat si prietena mea, sunt la fel de orgolioase si incapatanate, mama mea nu o va ierta decat daca va veni la mine, prietena mea, a zis ca sa ne mutam separat si in timp isi va castiga increderea. Nu stiu ce sa fac, nu vreau sa ma cert cu parintii dar nici nu vreau sa pierd fata pe care o iubesc


Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:52am May 12
din cate vad prietena si mama ta par sa aiba o relatie de cuplu si nu tu cu prietena. Inteleg foarte bine ca iti doresti sa se inteleaga bine dar asta se dezvolta in timp, avand in vedere ca mamelor le este foarte greu sa isi imparta fii cu alte femei ;) . Poate ar fi o idee sa incercati varianta propusa de prietena… macar pt un an… dupa care vedeti cum va descurcati. Succes!

Oana Bodor 6:53pm May 12
Prietena ta vrea o realatie cu tine, nu cu mama ta, de aceea nu are ce sa-i "demonstreze" mamei tale. Tu ai nevoie sa alegi daca vrei sa te maturizezi si sa-ti asumi responsabilitati de viitor sot si tata (care sustine familia proprie) sau… daca vrei sa mai copilaresti putin langa mama si sa decida ea pentru tine, ca…stie mai bine.Un lucru e limpede: nu poti impaca si capra si varza si lupul.Poti incerca, dar impasul se va repeta. Vine o vreme cand esti nevoit sa alegi, altfel… te vei multumi sa culegi ce iti ramane din deciziile luate de altii pentru tine! Succes!

Fanache A. Remus 1:51am May 13
Recomandarea mea ar fi sa incerci sa stai pe picioarele tale, la casa ta (chiar daca la inceput va fi cu chirie) si ulterior sa incerci sa o aduci si pe prietena ta sa stea cu tine (fara parinti). Daca vrei sa ai un viitor cu ea, trebuie sa te detasezi de tot de parinti si sa iei singur decizile care crezi ca sunt mai bune pentru voi doi (decizii pe care e bine sa le luati impreuna fara influente din exterior, cum ar fi influentele parintilor). Ai de ales, ori stai cu parintii si asculti de ei, ori devii independent si alegi sa stai cu partenera ta de viata si sa luati impreuna decizi ce tin de viitorul vostru. Dupa o perioada, parintii tai or sa vada ca esti pe cont propriu si o sa inceapa sa iti accepte deciziile si sa o accepte si pe ea, dar pana nu le dovedesti ca esti pe propriile picioare si te descurci, or sa ia ei decizii pentru tine care iti vor afecta atat relatia cat si viata ta.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile