consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt casatorit de 23 de ani si cu un copil de 21. Sotia mea a ales sa plece cu un alt barbat (sa fuga). Nu mi-a spus unde se afla, nu vrea sa vorbim sa lamurim problemele, nu vrea sa vorbeasca nici cu fata ei, nici cu familia ei.

Terapeuti.ro 8:12am Apr 28
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Sunt un barbat casatorit de 23 de ani cu un copil de 21 de ani,fara evenimente negative in copilarie,cu studii medii,sociabil,cu o viata sexuala normala de familist mai putin in ultima perioada ,fara probleme cu politia,in relatii bune cu parintii,copilul,fratii,cumnatii,fara afectiuni psihice in familie.Problema mea este urmatoarea,legata de relatia mea cu sotia care in ultima perioada a fost mai rece.Ea a ales sa plece cu un alt barbat (sa fuga)lasind in urma toata viata si situatia ei sociala si familiala.A fugit de patru saptamini si a ales sa nu comunice cu familia si mai ales nici cu fata ei.Am primit un telefon anonim si mi-a comunicat ca vrea sa se desparta sa intenteze divort,nu mi-a spus unde se afla,nu vrea sa vorbim sa lamurim problemele,nu vrea sa vorbeasca nici cu fata ei,nici cu familia ei,atunci cind a vorbit era in prezenta acelui barbat.Intradevar intre noi au fost mici certuri si poate unele jigniri ca in orice familie,dar ne iubeam si nu ar fi fost motive pentru aceasta solutie de a fugi pe care a aleaso ea.Am aflat de la cunostinte comune ca ea ar fi avut aceasta relatie cu ceva timp in urma dar relatia noastra mergea bine,ne intelegeam bine fara certuri,si nu -mi pot raspunde la intrebarea de ce a ales sa se desparta intr-un asa mod.Stau si ma gindesc daca acel barbat nu-i ingradeste comunicarea cu fata ei,sa-u o retine contrar vointei ei.Dupa patru saptamini nu cred ca ea nu simte nevoia de a discuta cu familia sa-u macar cu fata ei,va rog ajutati-ma cu un sfat sa-u cu o idee ce sa ma-i fac.Am vorbit cu toti membrii familiei ,cu prietenii comuni si nici ei nu stiu de ea si nu cred nici ei ca e ceva normal ce a facut.Credeti ca se va ma-i intoarce la noi ,credeti ca ii pare rau de ce a facut.Noi o iubim foarte mult,eu as face orice sa vina inapoi,nu i-as reprosa nimic ,in relatia noastra eu am gresit ma-i mult si in ultima perioada m-am schimbat foarte mult(pozitiv).Va rog ajutati-ma.


Botezat-Antonescu Radu 8:22am Apr 28
indiferent de ce credem noi, va aflati cu siguranta intr-o situatie delicata in care si eu mi-as face griji pt siguranta dansei. Eu as discuta cu un avocat si cu politia intr-o situatie de acest gen, macar pt a elimina orice dubiu. Daca nu este in pericol, nu ramane decat sa incercati sa discutati amiabil cu ea situatia… dar pt aceasta este nevoie de cooperarea ei (poate cu ajutorul unui psihoterapeut de familie?). Succes!

Cristina Anghel 9:13am Apr 28
Imi pare rau de cele intamplate, cred ca au fost un soc pentru dvs. Subscriu parerii colegului. Daca ati exclus varianta rapirii, atunci trebuie sa ii acordati timp. Probabil ca din punctul ei de vedere, lucrurile nu erau atat de roz, pe cat erau pentru dvs. Probabil ca si-a reprimat multe nevoi, iar acum simte ca isi traieste cu adevarat viata. E neobisnuit sa nu vrea sa vorbeasca cu fiica, dar aceasta este adulta, nu prezinta un pericol pentru ea faptul ca nu vorbeste cu mama. Revenind la intrebarea dvs.: daca o vreti inapoi, va trebui sa aveti foarte multa rabdare, sa ii intelegeti motivele si sa o convingeti sa faceti terapie de cuplu. Toate acestea, daca dupa o anumita perioada de timp va dori sa revina. Altfel, terapie pentru dvs. si incercati sa depasiti situatia. Va doresc succes si va tin pumnii!

Agota Toth 10:39am Apr 28
Iin ultima perioada cand sotia Dvs a fost mai rece, poate ati omis sa discutati problemele aparute, deoarece in perceptia Dvs totul parea sa fie in regula, “normala ca in orice familie”.In orice relatie despartirea are loc din vina ambelor parti. Incercati sa fiti cat mai obiectiv si verificati: unde, cand, cum ati gresit?Fiecare trebuie sa-si asume propriile greseli.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed