Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani si nu-mi vad un viitor in fata. Prietenii vorbesc despre ce vor face in viitor, iar eu nu stiu. Nu stiu ce-mi place, nu stiu ce vreau sa fac, nu stiu ce-mi doresc. Am o problema?

Terapeuti.ro 5:09am Aug 13
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna,am 17 ani,mai am putin si fac 18 ani. Sunt clasa a 11a si ma preocupa viitorul meu,ce vreau sa fac in viitor. Cum aflu ce imi doresc sa fac pe viitor? Ma tot uit la mine si nu-mi vad un viitor in fata..E ceva gresit sa nu vezi niciun viitor in fata ochilor tai? Imi vad prietenii cum vorbesc despre ce vor face in viitor,iar cand ma intreaba si pe mine raspunsul meu este mereu "nu stiu". Nu stiu ce-mi place,nu stiu ce vreau sa fac,nu stiu ce-mi doresc,nu stiu nimic..am eu o problema? Sau eu sunt problema in persoana? Nu stiu daca vreau sa fac o facultate,iar daca as vrea sa fac, ce facultate as putea face?


Caius Ionescu 5:34am Aug 13
Ar fi foarte multe de zis. Ca idee gasesti carti pe tema asta. Sau teste de personalitate :) . Impresia mea e insa ca tie iti e mai curand teama de viitor. Si aici trebuie vazut daca teama asta este justificata sau daca ea te impiedica sa faci o alegere. De ce iti e cel mai teama?

Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:11am Aug 13
eu am simtit la fel in acea perioada si pana la urma mi-am gasit directia. Daca discutiile cu cei apropiati nu iti sunt suficiente, atunci cauta un consilier vocational care sa te indrume. Se poate, succes! ;)

Raluca Mihai 7:16am Aug 13
Cand iti alegi acest drum este important sa te uiti cu atentie la tine si sa observi ce iti face placere sa faci, ce te intriga, ce domenii te pasioneaza etc. Poate acum iti pare ca nimic, dar te asigur ca daca te vei observa ceva timp, vei reusi si tu sa-ti raspunzi la aceste intrebari. In plus, nu intotdeauna facultatea aleasa este "the one", dar nu e nici o problema. Poti schimba mai tarziu. Ia decizii si da-ti voie sa gresesti si sa experimentezi. Asa e in viata :) Si da, o discutie un consilier vocational sau poate chiar psihologul scolii se poate dovedi utila.

Psihologul Va Raspunde 2:27pm Aug 13
Nu vezi, pentru ca nu te-ai informat, desi ai internet la dispozitie. Discuta cu oamenii, observa-i. Apoi incearca sa iti dai voie sa simti ce anume ti-ai dori sa faci, ce activitate te-ar face sa fii multumit. A face o facultate fara sa stii ce vrei, ce iti place si ce ti se potriveste e o prostie…


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita