consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Nu vreau sa mai traiesc. Am crescut la tara intr-o familie cu un tata alcoolic si cu certuri la ordinea zilei.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna seara,

Am si eu o problema am decis sa caut ajutor specializat tot avand ideea ca vreau sa nu mai traiesc.
Povestea mea pe scurt este asa: Am crescut la tara intr-o familie cu un tata alcoolic si cu certuri la ordinea zilei, dupa atata timp toate astea nu au incetat si cand am fost suficient de mare si cand am primit si o oportunitate am plecat de acasa la Bucuresti, pana aici toate bune si frumoase. Omul care mi-a oferit acest ajutor a fost nasul meu. In primul an sa zicem ca a mers bine, m-am inscris la 2 facultati, omul mi-a oferit si un loc la firma dansului de pompe funebre, mi-a oferit un loc in casa lui, in familia lui.Am inceput al doilea an si chinurile mele psihice sa zic asa, la fel. Mereu probleme le am cu nasul meu ca nu fac ce imi spune si imi spune orice parere are despre mine in fata,ok asta e adevarat poate ajuta, dar la mine nu are acest efect.
Stau asa prost cu timpul incat eu numai am timp deloc pentru mine.Sunt asa multe de spus si ca un amarat de student caut si eu ajutor pe unde pot, dar nu gasesc rezolvare.Am avut si azi o cearta, dar ce nu inteleg eu este de ce ma afecteaza asa de mult prezenta dansului, imi vine sa plang numai la gandul ca iar am facut ceva si va urma sa imi spuna “adevarul”.( nu ma bate sa fiu clara in acest aspect)
Ma rog nu este o poveste asa scurta dar am facut-o cat de scurta am putut. Chiar am nevoie de ajutor numai pot sa stau in prezenta lui dar sunt nevoita ca sa termin scoala.
Am eu o problema stiu sigur si nici macar nu sunt in stare sa mi-o expun ca lumea. Cu ce rost te nasti in viata? nu stiu eu nu am reusit sa aflu :(
Ma consider eu slaba psihic poate si nu ii pot face fata.
Multumesc anticipat, chiar daca nu cred ca se va lua in considerare, macar am mai spus cuiva, sunt altii in situatii mai rele ca mine si nu cedeaza.PROBLEMA E LA MINE SIGUR.

Nu este nimic în neregulă cu dumneavoastră. Orice om are nevoie de validare, de acceptare. In opinia mea, nașul dumneavoastră vă dă dulceață cu lingurița dar Vă scoate ochii cu furculița. Întenția lui de ajutor, poate inconștient, s-a transformat într-o formă de control nocivă pentru dumneavoastră. Decizia dumneavoastră de a începe un proces terapeutic este bine venită. Vă va ajuta sa vă descoperiți resurse nebănuite, menite să vă aducă starea de bine care vă lipsește. Succes! Vă țin pumnii! !!
 2
daca tot lucrezi ,pleaca cu chirie si asa vei avea si un spatiu si un timp ptr tine
 1
Este dificil sa va dam un răspuns care sa va ajute, dar putem sa va oferim niște indicii pe care probabil le puteți lua în calcul. Înțeleg ca sunteți o persoană inteligenta, capabila și dacă va veți concentra pe ceea ce știți sau puteți sa faceți, va puteti simți valorizata, indiferent de comentariile sau nemulțumirile celor din jur. Exista o legătură între modul în care v-ați simțit în relație cu tata și modul în care va simțiți în relație cu nasul? Sensibilitățile dumneavoastră vin din copilărie, din relația cu părinții, aspecte pe care le puteți aborda într – un proces terapeutic. Succes.
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile