Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatAm 37 de ani, sunt insarcinata in 8 luni si am o mare dezamagire: sotul meu are probleme cu jocurile de noroc, mai precis pacanele.

Terapeuti RO 8:37am Dec 29
Mesaj:
ma numesc Julia,am 37 de ani,sunt insarcinata in 8 luni,am o mare dezamagire:sotul meu are probleme cu jocurile de noroc,mai precis pacanele;pana acum a tot pierdut sume modice 100 ron,acum o luna a exagerat 400 euro;l-am pus sa-mi promite ca nu mai joaca,l-am amenintat ca-l parasesc;nimic,mai nou zice ca se duce in astfel de locuri,sta cu baietii,dar nu mai joaca;astazi l-am sunat o ora si nu-mi raspundea la telefon;pana la urma suna si-mi zice ca era la jocuri de noroc cu baietii,nu a auzit telefonul;numai eu eram toata panicata;nu stiu ce sa mai fac;el zice ca eu sunt de vina,ca sunt prea posesiva,ca vreau sa-l controlez;da-ti macar un sfat,multumesc anticipat

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:47am Dec 29
daca este vorba de o adictie… ceea ce pare a fi… atunci sotul ar face bine sa caute ajutor psihoterapeutic, eventual puteti incepe printr-o sedinta de cuplu… mai ales ca este dificil si pt Dvs. Succes!

Daniela-Monica Guzu 9:30am Dec 29
Ca orice dependenta procesul de recuperare este complex si anevoios. In acest proces de vindecare este implicata toata familia. Situatia dvs. cere un proces terapeutic imediat. Cautati specialisti care au experienta in adictii si in special in adictii legate de jocurile de noroc. Mult Succes!

Mihaela Comisel 9:56am Dec 29
Atata timp cat el nu constientizeaza problema pe care o are si nu este motivat sa scape de ea, nu se va putea face mare lucru cu el. Ceea ce puteti face dvs este sa parcurgeti un proces terapeutic prin care sa intelegeti de ce ati facut aceasta alegere ca partener si de ce ramaneti intr-o asemenea relatie sau cum sa gestionati evenimentele astfel incat sa nu va lasati afectata dvs si in curand si copilul.

Adrian Isacianu 10:06am Dec 29
Adictiile se pot rezolva cu ajutor specializat, respectiv psihoterapie indiividuala sau de cuplu. Daca reusiti sa-i canalizati vointa si interesul pentru o astfel de forma de ajutor terapeutic este foarte bine si in beneficiul intregii familii. Gasiti o cale amiabila de a ajunge la un psihoterapeut iar aceste v-a stii ce sa faca. Succes.

Mar Dum 10:46pm Dec 29
DACA !

Adrian Isacianu 11:19pm Dec 29
Si de ce nu ar fi posibil? Necesita vointa si dorinta si nu este imposibil.

Mar Dum 5:21am Dec 30
Se poate sa se simta sufocat de responsabilitatea de familist insa principalul sau mecanism de aparare este negarea. Este specific tuturor celor dependenti si atata timp cat nu este dispus sa recunoasca faptul ca are o problema de unde dorinta si vointa ? De la altul ? Clar anturajul este naspa iar onoarea lui acolo este si nu fata de familie. Nu poti privi la nesfarsit cum joaca altii fara ca sa nu incerci si tu, si tocmai la anturaj nu poate renunta pt ca acasa se “sufoca”. I-ar trebui in primul rand alt anturaj si alt mod de a petrece timpul liber. Un sfat specializat ar fi necesar dar nu cred ca are chef sa-si asume responsabilitatea de a recunoaste ca are o problema. Ar trebui mobilizata inclusiv familia lui pt a-l influenta, dar cine stie care este situatia si acolo…Daca ar fi credincios ar putea fi un inceput insa adevarul acesta nu reiese din cele spuse de sotia sa. Ar trebui sa mearga la terapie de grup, pentru a iua contact cu altii ajunsi mai rau ca el spre a contientiza situatia in care se afla. Evident fiecare om este unicat si doar un specialist, nu un incepator, ar pute da niste sugestii daptate specificului lor familial si resurselor particulare de care pot dispune pentru a indrepta situatia.
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile


implant dentar fast and fixed